5.1 C
Sibiu
vineri, 19 aprilie, 2024

JUDEȚUL SIBIU: Șase șoferi depistați beți la volan. Valori și de 1,14 mg/l alcool pur în aerul expirat!

Știri din Județ

Polițiștii rutieri sibieni sunt zilnic la datorie și opresc în trafic sute de șoferi pentru a le verifica actele sau dacă au consumat băuturi alcoolice și substanțe interzise.

În doar două zile, polițiștii sibieni au constatat 15 infracțiuni la regimul rutier, au reținut 24 de permise de conducere, au retras 20 de certificate de înmatriculare și au aplicat peste 430 de sancțiuni contravenționale în valoare de 116.000 de lei.

Exemple semnificative:

La data de 16 septembrie, în jurul orei 18:00, în municipiul Mediaș, polițiștii Biroului Rutier Mediaș au oprit pentru control un autoturism condus pe Șoseaua Sibiului de către un localnic în vârstă de 53 de ani. Testarea alcoolscopică a șoferului a indicat o valoare de 0,49 mg/l alcool pur în aerul expirat.

O zi mai tărziu, în jurul orei 00:15, în timp ce conducea un autoturism pe DJ 106A, dinspre Sibiu spre Rășinari, la efectuarea virajului la stânga pentru a pătrunde pe DJ 106D, spre Cisnădioara, un sibian în vârstă de 44 de ani a pierdut controlul direcției de deplasare, a părăsit carosabilul și s-a oprit în șanț. Evenimentul s-a soldat cu pagube materiale. Testarea alcoolscopică a celui aflat la volan a indicat o valoare de 0,77 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Tot în 17 septembrie, în jurul orei 01:30, în orașul Cisnădie, polițiștii rutieri au oprit pentru control un autoturism condus pe strada Uzinei de către un tânăr în vârstă de 24 de ani, din județul Brașov. În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că cel aflat la volan nu deține dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice.  Mai mult decât atât, testarea alcoolscopică a brașoveanului a indicat o valoare de 1,14 mg/l alcool pur în aerul expirat. 

Probleme au fost găsite și în Cartierul Arhitecților, polițiștii Biroului Rutier Sibiu au depistat un sibian în vârstă de 31 de ani în timp ce conducea un autoturism având o concentrație de 1,01 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Tot în Cartierul Arhitecților, un sibian în vârstă de 34 de ani, în timp ce conducea un autoturism dinspre Sibiu spre Cisnădie, la intersecția sens giratoriu cu strada Ion Berindei, a pierdut controlul direcției de deplasare și a intrat în coliziune  cu insula sensului giratoriu. Evenimentul s-a soldat cu avarierea autoturismului, a insulei intersecției și a unui indicator rutier. Testarea alcoolscopică a șoferului a indicat o valoare de 1,09 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Și în municipiul Sibiu, polițiștii Biroului Rutier Sibiu au oprit pentru control un autoturism condus de către un tânăr în vârstă de 20, din județul Alba. Din verificările efectuate de către polițiștii rutieri a rezultat că tânărul nu deține permis de conducere eliberat pentru nicio categorie de autovehicule, în cauză fiind deschis un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere fără permis. 

Ieri, în municipiul Mediaș, polițiștii Biroului Rutier au oprit pentru control un autoturism condus pe strada Metanului de către un localnic în vârstă de 48 de ani. Testarea alcoolscopică a șoferului a indicat o valoare de 0,88 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Zilele Culturale Octavian Goga la Rășinari

Risc de avalanșe în Munții Făgăraș