spot_img
10.4 C
Sibiu
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
spot_img

Deputata Christine Thellmann, întâlnire cu directorul CNAS Sibiu (CP)

Știri din Județ

Deputata PNL, Christine Thellmann a transmis presei următorul comunicat de presă:

Să faci o generație întreagă să conștientizeze cât de important este un control oftalmologic – asta DA provocare!

Proiectul depus de mine în Parlament pentru decontarea controlului oftalmologic pentru elevi și suportarea unei părți din costul ochelarilor își găsește susținere, dar și îmbunătățirile necesare!

Pe marginea acestei inițiative legislative, am avut o întâlnire cu reprezentanții Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate. Doamna director, Adela Cojan, mi-a arătat un interes real față de acest proiect și ne va sprijini în perfecționarea cadrului legal. Experiența experților de la CNAS va fi de ajutor mare, pentru că, sunt conștientă de faptul că finanțiștii vor zice că nu sunt bani sau că e un program bun, dar foarte costisitor.

Putem găsi portițe prin care să finanțăm campanii de constientizare privind prevenția și depistarea precocea, cu atât mai mult cu cât toți minorii sunt asigurați, indiferent de categoria socială sau de contributivitatea părinților. Elevii pot face controlul oftalmologic la orice clinică care are contract cu CNAS sau la spital.

Eforturile mele vor continua în direcția dezvoltării unor campanii de conștientizare în rândul părinților și profesorilor și efectuarea de controale oftalmologice direct în școli. Ar fi ideal să aducem cel puțin la începutul anului școlar un oftalmolog care să evalueze vederea fiecărui minor.

Am prevăzut aceste detalii în actul normativ și sunt deschisă și către alte soluții financiare sau tehnice. Important este să avem o generație de copii sănătoasă și care va ști să-și monitorizeze starea de sănătate, deoarece ei sunt cei mai expuși la pericolele cu care vin noile tehnologii.

Să nu uităm că persoanele care dezvoltă în timp afecțiuni grave, devin cazuri sociale. Sunt afecțiuni care pot fi tratate prin prevenție și depistare precoce. Ceea ce înseamnă un asistat social pentru bugetul de stat în plus, respectiv mai multe cheltuieli. Așadar, avantajele vor trebui văzute și de contabili și finanțiști!

La aceeași întâlnire am abordat și alte subiecte, legate de decontarea concediilor medicale, despre necesitatea unui instrument legal de verificare pentru angajator dacă angajatul chiar este în concediul medical, adeverințele/atestatele eliberate de medici care stau drept dovadă că persoana suferă de anumite afecțiuni de sănătate incompatibile cu câmpul muncii sau despre decizia medicală care nu poate fi contestată.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Zilele Culturale Octavian Goga la Rășinari

Risc de avalanșe în Munții Făgăraș