spot_img
16.4 C
Sibiu
miercuri, 08 mai, 2024
spot_img

Amiabilă cu probleme. A apărut o victimă ce răstoarnă întreaga situație

Știri din Județ

Publicitate

ACTUALIZARE: Apar informații contradictorii cu privire la victima rezultată în urma impactului dintre un autobuz și o mașină. Deși Poliția Sibiu a transmis faptului că femeia în vârstă de 74 de ani nu a anunțat pe nimeni că este rănită, rudele victimei explică situația din perspectiva lor. Totuși, este extrem de ciudat ca ambii șoferi, pasagerii, trecătorii și chiar polițiștii rutieri să ignore victima. Mai mult, angajații biroului unde rudele femeii declară că a fost dusă, ar fi sunat cu siguranță la 112. Contactat de reporterii Sibiu Independent, șoferul contrazice totul. (Vezi după declarația rudelor femeii)

Publicitate

„Victima nu a plecat acasă pe picioarele ei. Victima a fost tot timpul acolo, căzută în autobuz, lângă autobuz cu sângele șiroind din cap de la plaga deschisă pe care o are și cu mâna ruptă, însoțită de nepotul de 8 ani, pe care il aducea de la școală. Era în stare de șoc, incoerentă, a fost luată de martorii accidentului din zonă și dusă la un birou din apropiere unde i s-au acordat primele îngrijiri medicale. Ulterior minorul și-a contactat părinții cărora li s-a transmis locația de unde să fie preluați. Apoi a ajuns la spital. Problema în acest caz este una civică și morală: șoferul autobuzului care nu s-a interesat de victime, pasagerii care au plecat și-au văzut liniștiți de viață, toți au abandonat o victimă fără a apela autoritățile competente. S-a pierdut o jumătate de oră, care în cazuri mai grave face diferența. Nu, nu este o babă picată din senin care cere bani, cum scria un comentator. Este o victimă, care poate fi mama oricui, care s-a urcat întreagă într-un autobuz și a coborat cu multiple traumatisme și în șoc, fără a se apela 112. Minorul este și el lovit la cap și în stare de șoc după ce și-a văzut bunica cu sângele șiroind.” declară rudele victimei

Șoferul autobuzului Tursib are altă versiune:

„Nu am sunat la 112 pentru că nu a fost nici o victimă! Eu m-am dus repede la șoferul mașinii să văd dacă a pățit ceva și după nici un minut, m-am întors în autobuz și nu era nimeni, absolut nimeni. Dacă era măcar lângă autobuz și să fi zis, măi omule, m-am lovit! Păi eu nu plecam de acolo. În autobuz nu este strop de sânge, au venit criminaliștii să facă poze. Lucrez de 20 de ani șofer. Nu aveam de ce să nu sun, nu eram băut, nici vinovat. Afară ploua și a intrat cu viteză în mine.” a declarat pentru Sibiu Independent, șoferul autobuzului Tursib

ȘTIRE INIȚIALĂ:

Un accident aparent banal s-a transformat într-o anchetă polițienească, în toată regula. Inițial, șoferul unei mașini nu a oprit la semnul STOP și a intrat în coliziune cu un autobuz Tursib.

Evenimentul rutier s-a produs pe Calea Dumbrăvii din Sibiu, la intersecția cu strada Aron Pumnul. Este primul accident în care este implicat un autobuz Tursib, de când acestea au voie să circule și în sens invers.

În urma impactului, o pasageră în vârstă de 74 de ani a fost rănită însă nu i-a anunțat pe cei doi șoferi că ar fi suferit vătămări corporale și a plecat liniștită spre casă. În acest context, cei doi conducători auto au încheiat un formular de constatare amiabilă. Ulterior, polițiștii rutieri au întocmit actele în vederea efectuării de cercetări penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

„Azi, 3 octombrie, în jurul orei 15:40, personalul medical din cadrul Spitalului Județean Sibiu – UPU au înștiințat polițiștii Biroului Rutier Sibiu cu privire la faptul că la unitatea medicală s-a prezentat o sibiancă în vârstă de 74 de ani, care prezenta vătămări corporale ce puteau proveni în urma producerii unui accident rutier. În urma investigațiilor efectuate de către polițiștii rutieri, s-a stabilit că, în aceeași zi, în jurul orei 13Ș30, în timp ce conducea un autoturism pe strada Aron Pumnul din municipiul Sibiu, la intersecția cu Calea Dumbrăvii, un localnic în vârstă de 38 de ani nu a respectat semnificația indicatoarelor ”Oprire” și ”Obligatoriu la dreapta”, și-a continuat deplasarea pe direcția înainte spre strada Alexandru Vlahuță și nu a acordat prioritate unui autobuz, condus de către un bărbat în vârstă de 46 de ani, din Poplaca, pe drumul prioritar, pe banda special destinată autovehiculelor de transport public de persoane, intrând în coliziune cu acesta. Evenimentul a dus la avarierea celor două vehicule, precum și la rănirea femeii în vârstă de 74 de ani, pasageră în autobuz, care însă nu i-a anunțat pe cei doi șoferi că ar fi suferit vătămări corporale. În acest context, cei doi conducători auto au încheiat un formular de constatare amiabilă. Ulterior, polițiștii rutieri au întocmit actele în vederea efectuării de cercetări penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă, urmând a fi stabilite cu exactitate toate circumstanțele producerii evenimentului.” spun reprezentanții IPJ SIBIU

Publicitate

1 COMENTARIU

  1. Buna ziua, Din pacate, nici semnele de la intersectia Aron Pumnul cu Calea Dumbravii nu prea sunt elocvente deoarece pe sosea sunt marcate „2 benzi” de iesire de pe strada si anume „inainte si dreapta” (banda de pe partea stanga a strazii, dar pe care se afla tot timpul parcate masini din cauza Policlinicii) iar pe partea dreapta a strazii este marcat pe sosea semnul „Obligatoriu la dreapta”, conform si semnului rutier pozitionat pe coltul strazii, INSA mai este un semn rutier pozitionat aprox.5 m de intersectie care dupa cum este pozitionat arata ca sunt 2 benzi de mers inainte cu sens unic si una pe sens opus pentru autobuz. (poate ar fi fost mai bine daca acest semn esra orientat catre dreapta, cum si este defapt traficul pe soseaua cu care urmeaza sa te intersectezi. De exemplu pe strada Argesului (la semafor) il regasim pozitionat catre partea stanga (exact cum sunt sensurile de mers pe strada cu care urmeaza sa te intersectezi).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Ultimul meci acasă pentru CSC Șelimbăr

EDITORIAL: Anul de cotitură pentru Sibiu