spot_img
9.1 C
Sibiu
vineri, 26 aprilie, 2024
spot_img

Daniela Cîmpean și Astrid Fodor, prezente la recepția oferită de Consulatul Republicii Federale Germania la Sibiu

Știri din Județ

Publicitate

Daniela Cimpean – Președinta Consiliului Județean Sibiu, alături de Astrid Fodor – primarul municipiului Sibiu, au participat astăzi la recepția oferită de Consulatul Republicii Federale Germania la Sibiu, cu prilejul Zilei Unității Germane.

Recepția oferită de Consulatul Republicii Federale Germania la Sibiu, cu prilejul Zilei Unității Germane, a marcat cei 30 de ani de parteneriat româno-german în Europa.

30 de ani de la semnarea Tratatului între România și Republica Federală Germania privind cooperarea prietenească și parteneriatul în Europa, perioadă în care s-a construit o relație excelentă, bazată pe încredere și dialog, atât din punct de vedere economic, cât și prin prisma apartenenței noastre comune la structurile euro-atlantice.

La mulți ani tuturor germanilor, cu ocazia Zilei Unității Germane! Einen schönen Tag der Deutschen Einheit!” – a transmis Daniela Cimpean – Președinta Consiliului Județean Sibiu.

Primarul Astrid Fodor a subliniat relația pe care Sibiul o are cu mediul de afaceri german atât în domeniul economic, cât și în cel educațional, mai ales în organizarea învățământului dual. De asemenea, a evidențiat și legătura culturală pe care orașul nostru o are cu Germania prin tradițiile săsești, continuate și în prezent și prin activități ale instituțiilor culturale, dar și prin legăturile pe care Sibiul le are cu orașele înfrățite Landshut și Marburg.

„Consulatul General al Germaniei este unul dintre actorii care, de 32 de ani, menține această relație vie și dinamică. Existența și continuitatea unui Consulat german în Sibiu este deosebit de importantă pentru oraș și pentru relația cu Germania, cu care Sibiul are legături vechi și solide. Consulatul se implică în viața Sibiului, prezența doamnei Consul General Jahn, în calitate de reprezentant al statului german, la mai toate evenimentele importante ale orașului fiind un semn de respect pentru comunitatea orașului.” a remarcat primarul Astrid Fodor în alocuțiunea sa.

„La mulți ani!” partenerilor germani cu ocazia zilei naționale.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri