4.1 C
Sibiu
sâmbătă, 20 aprilie, 2024

5 octombrie, zi liberă pentru elevi și profesori, de Ziua Educației. Mesajul Inspectorului Școlar General al ISJ Sibiu

Știri din Județ

Ziua Internațională a Educației, sărbătorită în fiecare an pe data de 5 octombrie, va fi anul acesta în mijlocul săptămânii, mai precis într-o zi de miercuri. Conform ordinului privind structura anului școlar actual și contractului colectiv de muncă, în data de 5 octombrie nu se organizează cursuri. Cu această ocazie, prof. Emilian-Marius Novac, inspectorul Școlar General al Inspectoratului Școlar Județean Sibiu a transmis următorul mesaj:

În data de 5 octombrie celebrăm Ziua EDUCAȚIEI, în ale cărei momente, recunoaștem valoarea și importanța tuturor celor care au ales să fie dascăli, pentru a deschide,  tinerelor generaţii, porțile cunoaşterii, întru întemeierea sinelui.

Știm că Școala e mereu „deasupra vremilor” și că Ea are magica putere de a reinventa viitorul și de a forma oamenii în acord cu provocările timpului prezent, capricios și greu încercat.

Stim cu toții că a fi dascăl e o vocație – înainte de a fi o meserie – ce-și poartă cu mândrie blazonul!

În această zi simbolică să ne reamintim voluntar numai victoriile elevilor noştri, căci rememorând doar reușitele acestora, nu vom neglija nici motivele de întâlnire a lor cu eşecul. Așadar, investiția în Educaţie este un plan de acțiune pentru un viitor românesc mai mult ca perfect, timp sigur și moral, pe care să-l trăim împreună cu speranța împlinirii eforturilor noastre.

În această zi de sărbătoare, vă doresc sănătate, putere de muncă și nenumărate împliniri profesionale și personale.

Iar pentru dăruirea de a sluji școala de mâine prin școala de azi şi pentru încrederea în viitorul ai cărui arhitecţi sunteți, Vouă, colegilor mei profesori, Vă mulţumesc!

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Zilele Culturale Octavian Goga la Rășinari

Risc de avalanșe în Munții Făgăraș