7.9 C
Sibiu
vineri, 19 aprilie, 2024

Deputata Christine Thellmann, prezentă la Misiunea AP OSCE de observare a alegerilor generale din Bosnia și Herțegovina, la Sarajevo (CP)

Știri din Județ

Deputata PNL, Christine Thellmann a transmis presei următorul comunicat de presă:

Am participat la Misiunea AP OSCE de observare a alegerilor generale din Bosnia și Herțegovina, la Sarajevo.

Alegerile din această țară sunt dintre cele mai complexe din lume. Sistemul electoral cuprinde șase alegeri directe, la trei niveluri. Toate mandatele sunt pe 4 ani. Alegătorii pot vota persoane, pot face un clasament al celor pe care îi doresc în Parlament sau pot vota toată lista unei formațiuni politice. Bosnia și Herțegovina și-a manifestat aspirațiile de a fi parte din Uniunea Europeană.

La alegerile din această țară au fost înscriși 7.257 de candidați însumați pe toate listele: 127 entități politice: incluse 72 de partide, 38 coaliții și 17 candidați independenți. Pe listele electorale au fost înscrise 3.3 mil. de persoane. Dintre aceștia s-au prezentat la urne 50%, cu 2% mai puțin față de alegerile generale din 2018.

În acest an, alegerile au avut loc în plină criză politică. Sper ca rezultatele voturilor să aducă stabilitate în această țară și înțelegere între liderii politici, pentru binele cetățenilor.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri