7.9 C
Sibiu
vineri, 19 aprilie, 2024

USR Sibiu: Grădinița de pe strada Doamna Stanca din Șelimbăr, nu se deschide nici în octombrie (CP)

Știri din Județ

Filiala Județeană USR Sibiu transmite către massmedia următorul comunicat de presă:

Grădinița de pe strada Doamna Stanca din Șelimbăr, nu se deschide nici în octombrie. Încă un termen ratat de primăria Șelimbăr. Doar 10% din copii  au un loc la grădinița actuală.

Așa cum era de așteptat, nici in luna octombrie nu se va deschide grădinița de pe strada Doamna Stanca. Vedem în declarațiile publice ale primarului  o serie de motive invocate pentru intarziere însă nimic nu justifică totuși amânările repetate pentru punerea in folosinta a clădirii.

Am vorbit cu mai mulți părinți care m-au contactat disperați pe tema deschiderii grădinitei. Una dintre mamici mi-a spus ca efectiv a trebuit sa renunte la job, bazându-se pe faptul că grădinița va fi deschisă în septembrie. La grădinițele de stat dîn Sibiu nu au fost suficiente locuri, iar la privat prețurile nu sunt pentru orice buzunar. Altă mămică ne-a povestit cum plătește peste 3000 de lei pentru gradinita copiilor, lucru covarsitor mai ales de când ratele la bancă au crescut și ele cu peste 250 lei pe luna. Sunt situații tot mai disperate și măcar acum Primăria Selimbar ar trebui sa ia atitudine”, a declarat consilierul local USR , Daniela Ilie. 

Deși consilierii USR Selimbar au propus din timp  mai multe soluții cum ar fi de exemplu o construcție modulară temporară sau închirierea unui imobil și amenajarea unei gradinite, toate inițiativele au fost respinse de majoritatea din consiliul local (PNL-PSD-PMP.)

Nicio gradiniță nu a fost construită aici in ultimii 32 de ani. Populația a crescut de la 3.000 de locuitori la aproximativ 18.000 și continuă să crească. Anual se nasc aici 250 de copii si doar 20 dintre ei au locul asigurat in gradinita de aici, adica mai putin de 10%. Lipsa de implicare și de viziune a primăriei este decontată  din plin din banii cetățenilor și suportată de gradinitele din municipiul Sibiu. 

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Zilele Culturale Octavian Goga la Rășinari

Risc de avalanșe în Munții Făgăraș