1.2 C
Sibiu
luni, 05 decembrie, 2022

Ștafeta Veteranilor, în premieră la Mediaș

Știri din Județ

- Advertisement -spot_img

Vineri după-masa, primarul municipiului Mediaș, Gheorghe Roman, alături de oficialități locale, i-au întâmpinat în piața Corneliu Coposu pe cei peste 30 de voluntari care au predat la Medias, Ștafeta Veteranilor. Au fost prezenți reprezentanți ai UM 01810 Mediaș și ai Muzeului Hermann Oberth. Alături de primar au stat și veteranul de război Moldovan Ioan (n.1923) și generalul (r) Andrei Viorel.

Mediașul găzduiește, în premieră, tradiționalul eveniment sportiv și caritabil intitulat “Ștafeta Veteranilor”, un proiect derulat sub egida Invictus România, aflat la cea de-a 9-a editie. 

Organizat pentru prima oară în orașul de pe Târnava de către Primăria Municipiului Mediaș, în colaborare cu Unitatea Militară 01810 Mediaș și Casa memorială “Hermann Oberth”, evenimentul constă în purtarea unei ștafete pe traseul Târgu Mureș – Mediaș – Sibiu, prilej cu care participanții vor poposi la monumentele eroilor din localitățile aflate între aceste municipii, aducând un omagiu celor care, de-a lungul vremurilor și-au jertfit viața pentru libertatea și independența patriei. 

Startul evenimentului național a avut loc la București, în data de 5 octombrie, iar punctul final al celor trei trasee ale “Ștafetei Veteranilor”, va fi municipiul Carei, ultima bucată de pământ românesc eliberată de sub ocupația străină, de către Armata României, la data de 25 octombrie 1944.

Sâmbătă, 15 octombrie, la ora 8:00, va avea loc Startul Ștafetei, din Piața Corneliu Coposu din Mediaș până la sediul Academiei Forțelor Terestre ,,Nicolae Bălcescu“ din Sibiu.

- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele Știri