spot_img
8 C
Sibiu
joi, 25 aprilie, 2024
spot_img

Primarul Sibiului a primit vizita reprezentanților SECO din Elveția

Știri din Județ

Publicitate

Primarul Astrid Fodor și o echipă a instituției au avut o întrevedere de lucru cu reprezentanții unor organisme din Elveția (SECO – un centru al guvernului federal care activează în domeniul economic și SCO – un departament al Ambasadei Elveției cu activitate în același domeniu), întâlnirea fiind mijlocită de Ambasada acestui stat în România. Întâlnirea s-a desfășurat în cadrul celei de-a doua misiuni în țara noastră a programului de cooperare româno-elvețian.

Discuțiile s-au purtat pe tema practicilor și măsurilor pentru creșterea eficienței energetice, reprezentanții elvețieni arătându-și deschiderea de a se implica prin consiliere sau feedback în proiectele pe care Primăria Sibiu le are în desfășurare în acest domeniu.

La întâlnire a fost prezent și un reprezentant al European Energy Award, un mecanism stabilit de Uniunea Europeană pentru managementul calității și certificarea în domeniul eficienței energetice. Sistemul constă în fapt într-un proces continuu de îmbunătățire a eficienței energetice și utilizarea energiei din surse regenerabile. Reprezentantul elvețian al acestui organism s-a arătat interesat de a atrage Sibiul să se înscrie în această inițiativă europeană, fiind impresionat de proiectele prezentate de echipa Primăriei, realizate, în curs sau în pregătire.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri