8.1 C
Sibiu
sâmbătă, 20 aprilie, 2024

USR SIBIU: Computerul tomograf nu funcționează la UPU în Spitalul Județean (C.P.)

Știri din Județ

Computerul Tomograf aflat în secția nou amenajată și reabilitată de primiri urgențe din cadrul Spitalului Județean Sibiu nu funcționează și se pare că nu va funcționa curând.

Președinta Consilului Județean Sibiu, Daniela Cîmpean, anunța recent că vinovată pentru întârzierea funcționării aparatului este birocrația CNCAN. Conform doamnei președinte, reprezentanții CNCAN ar trebui să fie disponibili pentru a constata existența aparatului instalat la UPU.

O simplă documentare pe site-ul CNCAN ne demonstrează însă că situația este puțin mai complexă iar documentația mai stufoasă și pleacă tocmai de la recepția aparatului de către reprezentanții Consiliului Județean.

Astfel, din câte se pare, vina nu aparține celor de la Comisia Națională pentru Controlul Activităților Nucleare, ci se află în grădina Consiliului Județean Sibiu.

Solicităm public pe această cale doamnei președinte Daniela Cîmpean clarificarea acestei probleme, care are ca principal obiectiv sănătatea sibienilor și accesul acestora la servicii medicale decente.

De ce până la această oră nu s-a întocmit recepția pentru noul aparat și de ce se intarzie atât de mult cu depunerea documentației pentru CNCAN, sunt întrebări pertinente ale căror răspunsuri ar trebui sa fie cunoscute de sibieni.

“Ne-am învățat deja de ceva vreme ca vina întotdeauna să aparțină altcuiva și nu administrației locale, însă când de ani de zile ne chinuim să păstrăm decente condițiile din Spitalul Județean, considerăm că problemele birocratice ar trebui rezolvate cu celeritate. Nu e posibil ca un aparat atât de necesar pentru medicii din UPU să zacă nefolosit, pentru că nu se demarează urgent procedurile”, a declarat Ruxandra Cibu Deaconu, președinta USR Sibiu.

Considerăm că noua investiție în extinderea UPU era absolut necesară și obligatorie însă ea trebuie să devină funcțională și operativă în cel mai scurt timp posibil, mai ales că deocamdată planurile pentru noul spital județean rămân doar la stadiul de promisiuni pe hârtie.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Zilele Culturale Octavian Goga la Rășinari

Risc de avalanșe în Munții Făgăraș