14.1 C
Sibiu
vineri, 29 martie, 2024

EDITORIAL: Mulți șoferi nu au fost copii. Au fost porci, găini și maimuțe

Știri din Județ

Sincer nu am vrut să mai scriu încă un editorial despre cum se conduce în Sibiu. Și în România. Dar numărul mare de accidente din ultima vreme, urmate de valul de opinii de pe internet, pe grupuri specializate mi-au dat avânt.

O primă concluzie, ca șofer de mulți, mulți ani (mai mulți ca mulți comentatori în buletin) este că traficul a devenit o junglă combinată cu o ogradă fără stăpân. Este plin de porci, găini și maimuțe. Fiecare cu respectivele comportamente la volan. Aceeași atitudine o transpun rescpectivii șoferi cu permise luate te miri cum și pe Facebook.

Doi copii au fost loviți de mașini în ultimele zile. Accidente în urma cărora copiii au scăpat cu răni ușoare. Norocul lor. Într-un caz există și un video cu momentul impactului. Un video greu de văzut, dar cum mi-au spus cei din Poliția Sibiu, un video educativ pentru restul șoferilor și pietonilor.

Trist este că toți porcii, găinile și maimuțele de la volan, au apucat rapid tastatura telefonului și au comentat la știrea respectivă opinii pro și contra…. copil! Adică foarte multe păreri că de vină este copilul…. că a trecut pe trecerea de pietoni din fața școlii, marcată foarte bine. Altfel spus, toți acești comentatori, NU opresc niciodată la trecerea de pietoni și nici nu încetinesc. Dacă legea ar permite, Poliția le-ar lua la toți acești comentatori permisele în baza comentariilor respective. Pentru că denotă o neștiință crasă a Codului Rutier.

Din păcate, aceste specimene conduc în traficul județului zilnic. Îi văd când opresc pe bulevarde pe banda 1 să cedez trecerea pietonului și ei trec în viteză pe banda 2. Îi văd cum se opresc în intersecție și se pierd că nu mai știu unde să apuce. Le văd urmările faptelor la pereți, garduri și alte mașini staționate lovite cu fuga de la locul accidentului.

Și mai trist este că acești porci, găini și maimuțe prosperă și încalcă legea sau chiar ajung să lovească oameni fără să fie pedepsiți. În cazuri, ca accidentul dat acum exemplu, polițiștii deschid cu procurorul dosar penal. Dar dacă victima nu necesită îngrijiri (sau doar puține) există opțiunea LEGALĂ de a se împăca. Altfel spus vine șoferul, dă bani victimei sau familie și apoi aceștia își exprimă dorința la procuror de închidere a cauzei penale. Organele au lucrat degeaba. Cel mult polițiștii mai pot suspenda permisul o perioadă scurtă și să dea o amendă.

Ca și concluzie pentru acest tip de șofer, cred că ei nu au fost niciodată copii. Au fost tot porci, găini și maimuțe. Ca să afirmi că un copil de 8 ani este vinovat că nu a fost educat să fie atent la mașini, când el era pe trecerea de pietoni…. este măgărie. Sau să spui că tot copilul este vinovat că a fugit pe trecere și trebuie urechiați părinți că nu au făcut educație rutieră cu el… este grohăială.

Din păcate, ceilalți șoferi și pietoni onești trebuie să suporte aceste animale ajunse șoferi în traficul județului Sibiu.

PS: Îmi cer scuze porcilor, găinilor și maimuțelor din regnul animal! Șoferilor, nu!

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri