5.1 C
Sibiu
joi, 18 aprilie, 2024

APĂ CANAL SIBIU nevoită să anuleze două licitații mari din lipsă de ofertanți

Știri din Județ

Situația incredibilă în județul Sibiu. Societatea publică APĂ CANAL SA Sibiu a obținut sume importante de bani din fonduri europene pentru extiderea și modernizarea rețelei de apă și canal din sudul județului Sibiu și Făgăraș. Totuși, ultimele două mari licitații organizate pentru extidere și modernizare rețele apă au fost anulate. Cauza: lipsa ofertelor finale sau oferte mult peste sumele alocate.

APĂ CANAL SIBIU SA a scos din aprilie un prim lot la licitație care cuprinde zona Poplaca, Rășinari, Cisnădie, Cisnădioara, Tocile. După ce au trecut prin toate etapele de anunțare în forurile europene, a fost demarată licitația deschisă prin SEAP. Dar la finele lunii septembrie 2022, licitația a trebuit anulată. S-a primit o singură ofertă de la o asociere de firme, cu sume mult peste bugetul alocat lucrărilor.

O a doua licitație pentru un pachet de rețele apă-canal la nivelul municipiului Sibiu a trebuit de asemenea anulat la finele lunii septembrie. Motivul: nicio firmă nu a trimis la timp oferte finale, ferme, conform procedurilor. Altfel spus au fost curioși, dar nu au ofertat ferm.

Reprezentanții APĂ CANAL SIBIU SA au explicat pentru SIBIU INDEPENDENT că se fac demersuri conform legislației actuale pentru reluarea licitațiilor anulate și găsirea unor ofertanți serioși în cel mai scurt timp posibil.

SIBIU INDEPENDENT a relatat în ultimii ani toate etapele parcurse pentru implementarea acestui proiect major. În februarie 2021 publicam în exclusivitate programul de implementare propus la vremea respectivă de Unitatea de Implementare a Proiectului. Din păcate datele stipulate atunci nu au putut fi respectate din diferite motive procedurale. Anulările licitațiilor de acum, aduc noi întârzieri mari proiectului, care are ca termen final de realizare decembrie 2023. Proiectul se întinde de la Miercurea Sibiului până la Făgăraș și conține mai multe investiții. Valoare totală depășește 225 milioane de euro.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

SIBIU: Primăria bagă bani în stâlpi de informare