spot_img
12.3 C
Sibiu
marți, 23 aprilie, 2024
spot_img

Președinta Consiliului Județean Sibiu, Daniela Cîmpean acuză jurnaliștii de la Turnul Sfatului de linșaj mediatic

Știri din Județ

Publicitate

Jurnaliștii de la ziarul online Turnul Sfatului au publicat aseară un articol de presă despre presupusa legătură între contractele câștigate de o firma a omului de afaceri Ioan Domnariu și faptul că de câteva luni, președinta CJ Sibiu, Daniela Cîmpean stă în chirie într-un apartament deținut de o firmă a cumnatului lui Ioan Domnariu. Daniela Cîmpean a reacționat de dimineață pe pagina oficială de Facebook și a acuzat un linșaj mediatic orchestrat de luni de zile de respectiva publicație cu imixtiuni în viața ei privată.

Cîmpean precizează că nu stă în chirie la o firmă a lui Ioan Domnariu. De altfel și din articolul de presă acuzator reiese că imobilul unde stă acum președinta CJ Sibiu este deținut de Adrian Nicoară și fiica lui Dumitru Domnariu, fratele lui Ioan Domnariu.

De altfel, legătura între Daniela Cîmpean și Dumitru Domnariu este cunoscută. Pe vremea când Cîmpean lucra în avocatură la Baroul Sibiu era colegă de birou cu soția lui Dumitru Domnariu. De altfel și omul de afaceri a cochetat cu politica o vreme, fiind ales consilier județean.

Trebuie precizat că frații Ioan Domnariu și Dumitru Domnariu au afaceri distincte, fiecare fiind asociat cu alți oameni de afaceri.

Redăm mai jos punctul de vedere al președintei Consiliului Județean Sibiu, Daniela Cîmpean referitor la subiect:

„Mi s-au transmis încă de acum câteva luni primele indicii ale unui viitor linșaj mediatic. Le-am privit cu relaxarea unui om care se stie curat. Nu mi-am imaginat atunci că tocmai lipsa unor fapte care să mă incrimineze va conduce la o abordare de cea mai joasă speță: expunerea unor fragmente din viața privată.

După ani de zile la conducerea Consiliului Județean Sibiu și alți mulți ani în rândul consilierilor și în politică sunt, astăzi, pusă la zid folosindu-se un amestec aiuritor de fapte cu presupuse fapte și de informații publice cu informații private. Se încearcă crearea iluziei unor ilegalități (sau imoralități) printr-un mecanism pe care nu l-am întâlnit niciodată până acum în presa locală.

Pentru mine articolul publicat de curând este tristul semn că presa sibiană, așa cum o știm – decentă inainte de toate – are uscăturile ei. Speram să nu primesc, ca cititor de presă locală, această dovadă de degradare, deși indicii despre abordări cu iz de santaj, despre felurite comenzi politice, au ajuns și la mine.

Pot presupune că ceea ce s-a publicat astăzi este rezultatul a ceva din același registru.

În ultima vreme, nicio faptă bună a administrației pe care o conduc nu a rămas nepedepsită de lupii moraliști ai presei locale. Fie că a fost vorba despre finanțarea Noului Spital, redeschiderea UPU, sau despre Varianta Ocolitoare Sibiu – Sud (ca să mă refer la cele mai recente), abordările au fost tendențioase, nedrept disproporționate cu realizările și cu bunele noastre intenții.

De ce?

Iată o întrebare la care mulți mi-au oferit multe răspunsuri. Unele pe care s-ar cuveni să le audă și autoritățile statului, dacă sunt reale…

Cred că sibienii au înțeles că în ultimele luni am fost, așa cum spuneam, o țintă constantă.

Sibienii înțeleg, desigur, și că instituția care a inițiat, sub președinția mea, cele mai importante investiții din istoria sistemului medical județean nu se poate face vinovată de masinațiuni care să-i discrediteze toate eforturile de până acum. Cu atât mai puțin pentru o chirie într-un apartament!

Acestea fiind spuse, asigur cetățenii că nu există nicio faptă ilegală sau imorală care-mi poate fi atribuită în legătură cu situația locativă. Cu nicio altă situație, de altfel!

Îndemn autoritățile competente să se autosesizeze dacă există, în opinia reprezentanților lor, vreun dubiu.

În același timp, asigur reprezentanții instituțiilor de presă care țin cont, în exercitarea muncii lor, de dreptul la viața privată, și care nu justifică printr-un fals interes public demersuri dubioase, că vor avea în persoana mea, ca și până acum, un partener adevărat.”

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

CSC Șelimbăr va juca miercuri cu FK Csikszereda