spot_img
8 C
Sibiu
vineri, 26 aprilie, 2024
spot_img

Consilierii locali PNL Sibiu susțin sportul în școli printr-un proiect nou

Știri din Județ

Publicitate

Luna aceasta Consiliul Local Sibiu va vota documentația și indicatorii tehnico economici ai noului teren de sport de la Școala Gimnaziala nr.5, de pe strada Zaharia Boiu nr.1 din Sibiu.

Este unul dintre demersurile asumate la început de mandat pentru concretizarea căruia a muncit Comisia pentru Sport a Organizației Municipale – Ciprian Fulea, Casian Vlascu, dar si colegii lor din PNL Sibiu, Alexandru Dumbravă, Mihai Onitiu, Adrian Bibu și Nicoleta David.

„Datorită implicării lor si experienței specialiștilor Serviciului de Administrare a Unităților de Învățământ Preuniversitar de Stat au fost parcurse etapele premergătoare acestei hotărâri, adică achiziționarea serviciilor pentru elaborarea documentațiilor de avizare (DALI)” au explicat liberalii sibieni.

Liberalii au propus amenajarea unui teren de sport multifunctional cu suprafaţă sintetică cu dale modulare în suprafaţă de 875 mp. Aici vor fi amenajate un teren de minifotbal si două terenuri de baschet. Acestea vor fi dotate cu 2 porți de minifotbal și patruu panouri de baschet. Valoarea totală a investiției este de 898.856,59 lei.

„Amenajarea terenului de sport aparţinând şcolilor are un impact semnificativ asupra elevilor şi cadrelor didactice din instituţie, dar şi asupra comunităţii locale respectiv:

– se îmbunătătește starea de sănătate a elevilor prin angajarea în jocuri pe durara recreaţiei;

– se îmbunătățeşte gradul de socializare între elevi şi se dezvoltă spiritul de echipa prin angajarea în jocuri pe durara recreației:

– creşte satisfacţia elevilor şi a cadrelor didactice şi a celor care lucrează în instituţie;

– creşte bunul renume al instituției” este motivarea proiectului de hotărâre propus de liberalii sibieni.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri