spot_img
10.9 C
Sibiu
miercuri, 24 aprilie, 2024
spot_img

Ziua Porților Deschise la Fundația “Un copil, o speranță” din Sibiu

Știri din Județ

Publicitate

Fundația “Un copil, o speranță” invită sibienii și nu numai, la Ziua Porților Deschise, eveniment ce va avea loc luni, 5 Decembrie 2022 în Sibiu pe strada Aleea Streiu, Nr.8, între orele 10:00 – 14:30.

Fundația “Un copil, o speranță” a luat ființă la 1 martie 1998 din inițiativa membrului unic fondator, doamna Elena Miruna Tudorache. Fundația este un organism neguvernamental, nonprofit si apolitic.
De mai bine de 20 de ani, Fundaţia „Un copil, o speranţă” (UCOS) din Sibiu este locul pe unde au trecut o mulţime de copii cu dizabilităţi în drumul lor spre mai bine. Au învăţat aici că au potenţialul să devină adulţi independenţi, că-şi pot găsi fericirea şi că pot să fie o bucurie în familiile lor. Chiar dacă resursele ei financiare şi umane sunt limitate, fundaţia încearcă să ajute cât mai multe familii.

Fundaţia îşi concentrează resursele pe cele două centre pentru copiii cu dizabilităţi şi pentru copiii cu elemente din spectrul autist. În toţi aceşti ani, personalul s-a specializat, iar experienţa dobândită din cele două centre a dus Fundaţia UCOS în fruntea instituţiilor de ajutorare a copiilor speciali din judeţul Sibiu şi nu numai. „În momentul de faţă activitatea noastră este organizată în special în cele două centre: «CRESC» şi «Caleidoscop». Avem 91 de copii în atenţia noastră, dintre care doi sunt din Ucraina. Avem, din păcate, şi o listă lungă de aşteptare, pentru că nevoia de recuperare este foarte mare, numărul copiilor cu nevoi speciale şi cu cerinţe educative şcolare speciale crescând permanent. Pentru Centrul «CRESC» avem 19 cereri în aşteptare, iar pentru Centrul «Caleidoscop» avem 58. Suntem deja la capacitate maximă în ceea ce priveşte spa­ţiul şi personalul. Nu mai avem momen­tan unde să ne extindem şi ar fi nevoie de resurse financiare pentru activităţile noastre. Mare parte din terapie este gratuită, contribuţia părinţilor este foarte mică. Noi căutăm resurse financiare pe plan local, chiar regional, în Sibiu, în alte judeţe, la Bucureşti. Adică avem companii, firme, persoane fizice care doresc să susţină activitatea noastră socială şi educativă, avem activităţi pe partea de fundraising, avem activităţi de promovare şi până acum ne-am continuat activitatea şi suntem optimişti că vom continua mult şi bine. Dorim în acelaşi timp să ne dezvoltăm şi să acoperim toată necesitatea pe acest palier pentru copiii cu nevoi speciale, însă rămâne deocamdată un deziderat”, a declarat Teodor Pădurean, director al Fundației.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

CSC Șelimbăr va juca miercuri cu FK Csikszereda