0.2 C
Sibiu
sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Primarul Sibiului despre prețul închirierii domeniului public pentru terase: Noi nu majorăm prețul, ci revenim treptat la ce a fost înainte de pandemie

Știri din Județ

Consilierii Locali din municipiul Sibiu au votat astăzi în unanimitate ca tariful pentru anul 2023 de închiriere a domeniului public să fie de 1 leu pe zi. Cei mai interesați de acest proiect sunt proprietarii de terase situate pe domeniul public. Primarul Astrid Fodor a mulțumit consilierilor locali că au înțeles ideea proiectului, aceea de a reveni, etapizat, la prețurile practicate în Sibiu în acest domeniu înainte de pandemie. În 2019, prețul era de 2 lei pe zi.

În timpul pandemiei, Primăria Sibiu a decis să micșoreze cu 75% prețul de închiriere a domeniului public pentru a ajuta sectorul HoReCa. „Nu este vorba de o majorare de preț, cum am citit într-un ziar local. Noi nu majorăm prețul, ci revenim treptat la ceea ce a fost înainte de pandemie. Când a izbucnit pandemia am redus taxa de ocupare cu 75%. Între timp vedem cu toții ce se îmtâmplă pe terase, că orașul și-a revenit și totuși nu am adus prețul la 2 lei cum a fost el înainte. Am zis să o facem treptat” a declarat primarul Astrid Fodor. Ea a dat spre comparație exemple de prețuri practicate în același domeniu de primăriile din Cluj Napoca și Brașov, cu tarife de 2 sau 2,50 lei pe metru mătrat, deja aplicate.

Fodor a mai precizat că a avut întâlniri cu mai mulți proprietari de terase din Sibiu și niciunul nu a avut nimic de obiectat. Din contră, aceștia i-au mulțumit că Primăria Sibiu face mărirea treptat pentru a reveni la prețul de dinainte de pandemie.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Zilele Culturale Octavian Goga la Rășinari

Risc de avalanșe în Munții Făgăraș