10.2 C
Sibiu
joi, 23 martie, 2023

Primarul Sibiului despre prețul închirierii domeniului public pentru terase: Noi nu majorăm prețul, ci revenim treptat la ce a fost înainte de pandemie

Știri din Județ

- Advertisement -spot_img

Consilierii Locali din municipiul Sibiu au votat astăzi în unanimitate ca tariful pentru anul 2023 de închiriere a domeniului public să fie de 1 leu pe zi. Cei mai interesați de acest proiect sunt proprietarii de terase situate pe domeniul public. Primarul Astrid Fodor a mulțumit consilierilor locali că au înțeles ideea proiectului, aceea de a reveni, etapizat, la prețurile practicate în Sibiu în acest domeniu înainte de pandemie. În 2019, prețul era de 2 lei pe zi.

În timpul pandemiei, Primăria Sibiu a decis să micșoreze cu 75% prețul de închiriere a domeniului public pentru a ajuta sectorul HoReCa. „Nu este vorba de o majorare de preț, cum am citit într-un ziar local. Noi nu majorăm prețul, ci revenim treptat la ceea ce a fost înainte de pandemie. Când a izbucnit pandemia am redus taxa de ocupare cu 75%. Între timp vedem cu toții ce se îmtâmplă pe terase, că orașul și-a revenit și totuși nu am adus prețul la 2 lei cum a fost el înainte. Am zis să o facem treptat” a declarat primarul Astrid Fodor. Ea a dat spre comparație exemple de prețuri practicate în același domeniu de primăriile din Cluj Napoca și Brașov, cu tarife de 2 sau 2,50 lei pe metru mătrat, deja aplicate.

Fodor a mai precizat că a avut întâlniri cu mai mulți proprietari de terase din Sibiu și niciunul nu a avut nimic de obiectat. Din contră, aceștia i-au mulțumit că Primăria Sibiu face mărirea treptat pentru a reveni la prețul de dinainte de pandemie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele Știri