20.2 C
Sibiu
duminică, 14 iulie, 2024

Clădirea Primăriei Sibiu și Turnul Sfatului, iluminate în mov, de Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități

Știri din Județ

Primăria Sibiu s-a alăturat inițiativei Romanian Diversity Chamber of Commerce (RDCC) și de Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități, sărbătorită ieri, 3 Decembrie, clădirea instituției și Turnul Sfatului au fost iluminate în mov.

Începând din 1992, ziua de 3 decembrie este dedicată conștientizării nevoii de integrare a persoanelor cu dizabilități. De trei ani încoace însă, Purple Night Romania, inițiativa RDCC, dorește să atragă atenția asupra beneficiilor incluziunii persoanelor cu dizabilități în toate mediile sociale și de business.

De ani buni, politica municipalității sibiene merge în această direcție, de a transforma orașul într-unul prietenos cu persoanele cu dizabilități. În acest sens, 85% din școli au rampe de acces sau lifturi, iar în 50% din instituțiile de învățământ au fost deja amenajate băi speciale. Trotuarele de pe străzile modernizate și cele din cartiere au rampe, o parte din semafoare sunt dotate cu senzori auditivi, iar pe unele treceri de pietoni au fost montate covoare tactile. Orașul dispune de parcări dedicate, iar transportul în comun este optimizat pentru persoanele cu dizabilități.

Vom continua să optimizăm spațiul public, clădirile și utilitățile publice pentru a transforma Sibiul într-un oraș prietenos cu persoanele cu dizabilități” – au transmis reprezentanții primăriei municipiului Sibiu pe pagina de Facebook a instituției

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri