spot_img
9.1 C
Sibiu
joi, 25 aprilie, 2024
spot_img

Colinde a sute de copii la Biserica Sf. Nicolae din Cisnădie

Știri din Județ

Publicitate

Biserica cu hramul Sf. Nicolae din Cisnădie a marcat a 15-a ediție a acțiunii social-culturale „Colind de Moș Nicolae” cu sute de de participanți. Copii din școlile din Cisnădie au adus colindul în biserică și au fost răsplătiți cu cadouri dulci.

Preoții Laurențiu Broscățeanu (parohia Cisnădie III) și Nicolae Vintilă (parohia Cisnădie I) au organizat proiectul și în acest an alături de Corul tinerilor bisericii Sfântul Nicolae din Cisnădie (50 tineri) coordonat de doamna prof. Ramona Broscățeanu.

Seara de Sf. Nicolae a strâns în biserică aproape 850 de colindători de la Grădinițele nr 1 și 6 Cisnădie, corul claselor I și pregătitoare al Liceului Gustav Gundisch, Corul Liceului Gustav Gundish din Cisnădie, corul copiilor bisericii Sf. Nicolae, corul de copii al bisericii Sf. Treime din Cisnădie și al copiilor de la Arca lui Noe – coordonat de pr. Cătălin Crișan și pr. Sorin Mustață, grupul de chitare „Zâmbete și Acorduri” din Sadu – coordonat de pr. Liviu Moisiu, corul Copiilor de la Biserica sf. Laurentiu din Cartierul Arhitecților, Corul de chitare din Cisnădie – coordonat de doamna Mihaela Fulop, Corul grupurilor Asociației Speranță şi Zâmbet – coordonat de doamna Eugenia Czenter, Corul de la S.O.S. Satele Copiilor din Cisnădie.

Fiecare copil a primit o pungă de dulciuri cu acest prilej. Cu o seară înainte, preotul Broscățean a poposit la Seviș, o comunitate săracă a orașului Cisnădie unde a ascultat colindele copiilor de aici și le-a împărțit daruri. Cadouri dulci au mai fost oferite copiilor români și ucraineni de care se ocupă Fundația Little Johns din Cisnădioara, dar și celor din satul Vărd. O importantă donație de bani pentru procurarea de alimente a fost făcută și preotului Habbil Lipesa Omukuba din Africa pentru misiunea sa socială. Acesta a fost prezent, din nou, zilele acestea la Cisnădie pentru a sluji alături de preoții de aici.

„Pe lângă cele 900 de pachete pe care le-am împărțit, sperăm că am dăruit și zâmbete şi bucurie. Hristos să vă dăruiască sănătate, bucurii și sărbători cu pace” este mesajul preoților Nicolae Vintilă și Laurențiu Broscățeanu din Cisnădie. Ei au mulțumit tuturor sponsorilor și donatorilor inimoși, care ajută an de an această acțiune și altele.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Muzeul ASTRA trece la programul de vară

Cum să tratezi eficient arsurile solare?

Greseli de evitat in alegerea unei rochii de ocazie

EDITORIAL: Elevii sibieni olimpici și viitorul lor