spot_img
8.1 C
Sibiu
miercuri, 24 aprilie, 2024
spot_img

Proiectul Erasmus+ MEDUSA multiplicat la Sibiu

Știri din Județ

Publicitate

Evenimentul de multiplicare în cadrul proiectului Erasmus+ MEDUSA, desfășurat în data de 5 decembrie 2022, la FACULTATEA DE ȘTIINȚE SOCIO-UMANE a Universității Lucian Blaga din Sibiu , în Aula „AVRAM IANCU”, a adunat sub aceleași auspicii instituții importante din țară și din străinătate, având un obiectiv comun: perfecționarea și dezvoltarea în domeniul Educației pentru diversitate și incluziune socială.


Desfășurat sub egida programelor europene – ERASMUS+ PROGRAMME FOR STRATEGIC PARTNERSHIP IN THE FIELD OF EDUCATION, TRAINING AND YOUTH – a avut ca beneficiari instituții academice renumite:
Instituția coordonatoare a proiectului: UNIVERSIDAD DE LA LAGUNA, Spain
Instituțiile partenere în proiect:
UNIVERSITATEA “LUCIAN BLAGA” DIN SIBIU, Romania, UNIVERSITA TELEMATICA INTERNAZIONALE UNINETTUNO, Italy, EVM PROJECT MANAGEMENT EXPERTS SL, Spain, UNIWERSYTET LODZKI, Poland.


Coordonatorul proiectului din partea ULBS este prof. univ. dr. Daniel Mara, scopul proiectului fiind dezvoltarea unui master internațional în educație pentru diversitate și incluziune socială, în format online, care va oferi un curriculum adaptat, axat pe competențele specifice, de bază și transversale, necesare în prezent în domeniul educației.

În cadrul evenimentului, lector univ. dr. Alina Mag a insistat asupra necesității unor astfel de proiecte și programe internaționale prin care categoriile vulnerabile de educabili să aibă acces la cele mai moderne forme și tehnici de educație incluzivă, pentru a deveni cu succes parte integrantă activă a societății noastre moderne, cu drepturi depline și șanse egale.


Obiectivele acestui program sunt extrem de importante, având în vedere dimensiunea modernă a sistemelor de educație europene, axate pe problematica incluziunii: crearea modalităților de învățare flexibilă, recunoașterea la studenți a celor mai importante competențe și abilități, cum ar fi: leadership, internaționalizare și utilizarea învățării digitale.

Această nouă abordare va include validarea învățării prealabile și va viza îmbunătățirea competențelor și abilităților de bază specifice, cât și a celor transversale de nivel înalt, relevante pentru piața muncii din perspectiva diversității și incluziunii sociale: management, limbile străine și leadershipul, precum și contribuția lor la o societate coezivă, în special prin oportunități sporite atât pentru învățare, cât și pentru mobilitatea forței de muncă.


De asemenea, promovarea cooperării și a activităților de mobilitate, oferind studenților mai multe oportunități de a dobândi toate abilitățile specifice și transversale necesare și implicarea acestora împreună cu personalul partenerilor și părțile interesate în modelarea rezultatelor și asigurarea relevanței acestora, reprezintă unul din punctele forte ale întregului demers.


La eveniment au participat reprezentanți ai I.Ș.J Sibiu, ai Universității „1 Decembrie 1918” Alba Iulia, ai școlilor/colegiilor sibiene care au participat la programele desfășurate de U.L.B.S, studenți implicați în cadrul programului de master Intervenții Educaționale în Școala Incluzivă, desfășurat de prestigioasa instituție academică sibiană.

Sursa de finanțare: Erasmus + KA203: Strategic Partnerships in the field of Higher Education.
Site-ul proiectului poate fi consultat aici: https://ec.europa.eu/programmes/erasmus-plus/projects/eplus-project-details/#project/2019-1-ES01-KA203-065752

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

CSC Șelimbăr va juca miercuri cu FK Csikszereda