17.2 C
Sibiu
joi, 28 martie, 2024

Conferință la sediul Protopopiatul Ortodox Săliște

Știri din Județ

Cu binecuvântarea Părintelui Arhiepiscop și Mitropolit Laurențiu Streza, la sediul Protopopiatului Ortodox Român Săliște a avut loc, în data de 12 decembrie când Biserica face prăznuirea Sfântului Ierarh Spiridon al Trimitundei, conferința „Rugăciunea către Maica Domnului și Rugăciunea Maicii Dommului”, susținută de Pr. Prof. Univ. Dr. Vasile Mihoc, preot paroh la biserica sibiană „Intrarea în biserică a Maicii Domnului” din cartierul Lazaret și cadru didactic al Facultății „Andrei Șaguna” din Sibiu la disciplina Noul Testament, una dintre vocile autorizate și recunoscute pe această specializare, scrie mitropolia-ardealului.ro.

Părintele profesor a fost invitatul Părintelui Protopop Petru Toader Damian, Protopop de Săliște, la ședința lunară a preoților din Protopopiatul Săliște.

Conferința a debutat cu un mesaj de bun venit la Săliște, la sediul Protopopiatul din partea gazdelor după care a urmat expunerea pe marginea temei evocate în titlul lansat ca o provocare academică Părintelui Profesor Vasile Mihoc.

În cuvântul introductiv, Pr. Prof. Vasile Mihoc a vorbit despre „Anul omagial al rugăciunii în viața Bisericii și a creștinului” și „Anul comemorativ al Sfinților isihaști Simeon Noul Teolog, Grigorie Palama și Paisie de la Neamț” în Biserica Ortodoxă Română și folosul unor asemenea întâlniri pentru sporirea duhovnicească a fiecărui participant mai ales pentru clerici.

Citește ȘTIREA COMPLETĂ AICI

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri