spot_img
22.3 C
Sibiu
duminică, 28 aprilie, 2024
spot_img

Consiliul Județean Sibiu a fost împuternicit să depună dosarul de finanțare al noului Spital Județean

Știri din Județ

Publicitate

Consilierii locali au votat joi, în unanimitate, împuternicirea Consiliului Judeţean (CJ) Sibiu să semneze şi să depună dosarul de finanţare pentru construcţia unui spital nou judeţean de urgenţă în cadrul Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), aceasta fiind cea mai mare investiţie din ultimii 30 de ani din judeţ, evaluată acum la peste 500 de milioane de euro, potrivit preşedintelui instituţiei, Daniela Cîmpean.

În noiembrie 2022, Primăria Municipiului Sibiu şi CJ Sibiu au semnat un contract de asociere pentru construcţia noului spital judeţean de urgenţă, întrucât în viitoarea clădire ar urma să funcţioneze şi o secţie destinată copiilor. În prezent, în municipiul Sibiu funcţionează singurul spital de pediatrie din judeţ, aflat în subordinea Primăriei.

Recent, preşedintele CJ Sibiu, Daniela Cîmpean, a precizat că viitorul spital judeţean de la Sibiu va costa peste 500 de milioane de euro, potrivit calculelor făcute. CJ Sibiu analizează să depună spre finanţare proiectul viitorului spital judeţean ori prin Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, ori prin Programul Operaţional de Sănătate (POS).

„Noi suntem pregătiţi cu documentele pentru a depune acest proiect şi în Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), dar vestea bună este că a fost aprobat şi Programul Operaţional de Sănătate (POS) zilele trecute, care prevede, pe lângă spitalele regionale, şi spitalele judeţene”, a arătat preşedintele CJ Sibiu.

Potrivit acesteia, va fi nevoie şi de un împrumut de la Banca Europeană de Investiţii (BEI) pentru a avea un spital nou la Sibiu.

„Împrumutul de la BEI este o variantă de cofinanţare şi am avut întâlnire cu reprezentanţii tehnici ai BEI-ului, specializaţi pe construcţie de spitale şi feedbackul acestora a fost că proiectul întruneşte toate condiţiile pentru a beneficia de finanţare a Băncii Europene de Investiţii (BEI). Abordăm două variante, care sunt fiabile la acest moment: PNRR plus împrumut BEI sau POS plus împrumut BEI, acestea sunt cele două variante pentru care ne-am pregătit şi pentru care vom depune documentaţii”, a evidenţiat Daniela Cîmpean.

Preşedintele CJ a subliniat că proiectul noului spital judeţean Sibiu „este dimensionat pe nevoile reale ale sibienilor şi pe parcursul patologiilor care sunt cele mai frecvente şi în creştere la nivelul judeţului Sibiu”.

„A fost întocmită o analiză în ani de zile cu privire la gradul de ocupare al fiecărei secţii, analize cu privire la care sunt patologiile cele mai frecvente, care ne-au indicat faptul că la bolile oncologice şi cardio există o creştere şi trebuie să ne uităm în această direcţie. Iar studiul medical întocmit de oameni de specialitate (…) arată că acea structură (a noului spital n.red.) este structura de care Sibiul are nevoie”, a mai afirmat Daniela Cîmpean.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Victorie la șapte goluri pentru Măgura Cisnădie

EDITORIAL: Asfaltări electorale fără viziune

Cisnădia are o Policlinică nouă, modernă