23.1 C
Sibiu
joi, 25 iulie, 2024

Crăciun cu Junii Sibiului

Știri din Județ

Petrecem marele praznic creștinesc al Nașterii Domnului în familie, alături de cei dragi, bucurându-ne de colindele străbunilor, de obiceiuri străvechi și de bucate tradiționale. Junii Sibiului vă spun Hristos s-a Născut! și vă așteaptă în fața micilor ecrane, la ETNO TV, în emisiunile „Crăciun la Junii Sibiului acasă” și la TVR 1, în ediția specială a emisiunii „O dată-n viață”!


CJCPCT „Cindrelul-Junii” Sibiu și Ansamblul Folcloric Profesionist „Cindrelul-Junii Sibiului” vă propun să pătrundeți în atmosfera sărbătorilor de iarnă din satul românesc prin intermediul a trei emisiuni televizate, care se difuzează de Crăciun, la ETNO TV și la TVR 1.

Publicitate

În prima și a doua zi de Crăciun, ne vedem pe Etno TV

Pe postul ETNO TV, Junii Sibiului își deschid casa și sufletele în două emisiuni de excepție „Crăciun la Junii Sibiului acasă”, primind cu mare bucurie artiști din toate colțurile țării, care aduc în dar colinde și cântece populare. Vin la masa de sărbătoare, vin să colinde artiști pentru care Junii Sibiului înseamnă a doua familie: Izabela Tomița și Anastasia Popescu, Radu Dinescu, Daria Gâdea, Andreea Vulcu și Ovidiu Muntean, Răzvan și Cora Pop, Camelia Cosma Stoiță și Ioana Brad, Alina Pinca și Amina Vintilă, Ioana Ștefan și Sînziana Ștefan, Tin Vasilescu, Ioana Bogdan, Marcel Părău, Traian Stoiță, Sebastian Emanuel Stan, Ovidiu Homorodean, Răzvan Năstăsescu, Mariana Anghel și Adriana Anghel, Codruța Rodean, Daniel Pop, Andreea Haisan, Nicu Mâță, Oana Tomoiagă, Paul Ananie, Gabriel Dumitru, Alexandru Brădățan și Bogdan Cioranu, alături de Grupuri tradiționale din Retiș și Gura Râului. Gazde bune sunt dansatorii și muzicienii ansamblului, alături de Alina Bîcă, Robert Târnăveanu, taragotistul Adrian Neamțu și dirijorul Gabriel Popescu.

Emisiunile „Crăciun la Junii Sibiului acasă” se difuzează în 25 decembrie, între orele 8.00-12.00, iar în 26 decembrie, între orele 08.00-11.00. Realizarea lor a fost posibilă datorită implicării următoarelor instituții: Consiliul Județean Sibiu, CJCPCT „Cindrelul-Junii” Sibiu și Ansamblul Folcloric Profesionist „Cindrelul-Junii Sibiului”, Primăria Comunei Gura Râului, care a oferit cu generozitate spațiul pentru filmări, Scandia Sibiu, care a oferit preparate tradiționale pentru masa de Crăciun.

„O dată-n viață” cu Junii Sibiului

Seara de Crăciun o vom petrece pe TVR1, căci Ansamblul Folcloric Profesionist „Cindrelul-Junii Sibiului”, Iuliana Tudor și două generații de artiști – tineri, care au debutat cu ani în urmă la Televiziunea Română și vedete ale folclorului românesc – vă propun o călătorie prin tradițiile de iarnă din întreaga țară, dar și un dialog muzical, pe ritmuri de folclor, muzică lăutărească și muzică ușoară.Așadar, ne vom întâlni cu Andreea Haisan, Paul Ananie, Oana Tomoiagă, Gabriel Dumitru, Alexandru Brădățan, Constantin Enceanu, Matilda Pascal Cojocărița, Viorica de la Clejani, Ion Paladi și Nicolae Furdui Iancu.

Momentele artistice vor fi acompaniate de Orchestra „Lăutarii” din Chișinău, condusă de maestrul Nicolae Botgros, iar Junii Sibiului vor asigura coregrafia tuturor momentelor muzicale, conceptul artistic purtând semnătura Silviei Macrea, asistent coregraf Alesea Sas.

Emisiunea „O dată-n viață” va fi difuzată în 25 decembrie, ora 20.45, pe TVR1. 

Acțiunile CJCPCT „Cindrelul-Junii” Sibiu sunt posibile cu finanțare din partea Consiliului Județean Sibiu.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Un nou meci de Europa League la Sibiu