7.9 C
Sibiu
vineri, 29 martie, 2024

USR Sibiu: Investițiile în echipamente speciale de căutare-salvare ar trebui să fie o prioritate a planului de achiziții al Județului Sibiu (CP)

Știri din Județ

Filiala Județeană USR Sibiu a transmis către mass media următorul comunicat de presă:

Din nefericire, în ultimii ani evenimentele tragice din România ne demonstrează încă o dată că în anumite situații echipele de intervenție sunt insuficient dotate cu aparatură de specialitate. 

Perioada Sărbătorilor ar fi trebuit să fie despre speranță și încredere. Despre toți cei dragi strânși în jurul mesei. Despre familia împreună! Despre tatăl care își ține copiii în brațe cu căldură și le va fi stâlp de sprijin și model pentru toată viața. Despre fiul care vine și își ia mama în brațe să o sărute de Sărbători.

Din păcate, comunitatea sibiană a fost zguduită de o tragedie în perioada sărbătorilor, de dispariția în apele Oltului a doi tineri, ambii tați ai unor copilași mai mici de șase ani.

Mereu ne întrebăm, în asemenea situații, ce am putea face ca astfel de tragedii să nu se mai repete și adesea ne încearcă un sentiment de neputință în fața destinului.

Dar ca autorități, suntem datori să ne asigurăm că echipele de salvare au echipamente performante în dotare.

Este lăudabil că au venit specialiști americani cu un sonar specializat datorită căruia trupul neînsuflețit al bărbatului înecat acum două săptămâni a fost găsit în doar câteva ore. 

Dar oare în toată România nu aveam un sonar? Ne întrebăm de ce oare Sibiul nostru despre care se spune că e unul dintre cele mai bogate județe din țară nu are bani de un echipament atât de performant? Sau nu este o prioritate pentru nimeni?

„Poate e timpul să reconsiderăm prioritățile. Ca autorități nu avem dreptul să nu ne pese. Ne gândim cu compansiune la familiile îndoliate pentru drama prin care trec, dar avem datoria morală să facem tot ce putem mai bine pentru ca salvatorii să fie dotați cu echipament cu adevărat performant de salvare. Să nu îi supunem riscului de a deveni ei înșiși victime.

E cumplită suferința și incertitudinea prin care trece familia în momentele căutărilor, care pot dura și luni de zile. Iar când pentru victime nu mai e nimic de facut, putem măcar scurta frământarea și neliniștea familiei. Și desigur, investiția corectă reduce substanțial cheltuielile de căutare pe termen lung în aceste situații”, a declarat Andreea Anghel, vicepreședintă USR SIBIU.

O investiție pentru achiziția unui sonar performant și dotarea corespunzătoare a unor echipe de scafandri profesioniști, raportată la întregul buget al județului, reprezintă foarte puțin ca valoare, dar enorm ca beneficiu. 

E o minimă formă de respect, decență și compasiune pentru cetățenii acestui județ! Și până la urmă, ai acestei țări. 

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri