17.4 C
Sibiu
joi, 28 martie, 2024

Oficialii BC CSU Sibiu vin cu precizări după incidentele din Sala Transilvania

Știri din Județ

După cum am anunțat astăzi într-un articol pe Sibiu Independent (DETALII AICI), la partida dintre BC CSU Sibiu și U-BT Cluj, mai mulți suporteri sibieni s-au plâns că au fost escortați de jandarmi în afara arenei atunci când protestau la adresa conducerii.

Astăzi a venit și reacția oficialilor BC CSU Sibiu:

„Ieri am primit câteva informații vizavi de intenția unor suporteri de a participa cu sau fără tichet la meci și de a boicota manifestarea. Am dat curs acestor informații, ăsta e rolul meu în club, de a asigura bunul mers al partidelor, m-am consultat și cu colegii de la Jandarmerie care urmau să desfășoare misiunea.

După ce am pornit accesul, colegii de la securitate au fost axați pe identificarea persoanelor despre care vă spuneam, am identificat trei dintre aceste persoane, le-am abordat, le-am pus în vedere că comportamentul într-o arenă sportivă trebuie să fie unul civilizat. Știind ce comportament au avut și în trecut, le-am pus în vedere că trebuie să își ocupe locul pe care l-au cumpărat și care este scris pe bilet, dar se pare că nu a fost așa”, a declarat Valentin Bisericescu, responsabil cu ordine și siguranță.

Oficialii spun că mai mulți suporteri au ocupat în mod ilegal locuri din Sala Transilvania pentru care s-a plătit bilet, sala find plină la partida cu U BT.

De la jumătatea primului sfert au început scandări, care nu fac obiectul muncii mele, însă prin modul de exprimare și prin ce au făcut în acel nucleu constituit lângă galerie, a dus la câteva situații neplăcute și tensionate între cele două grupuri.

Personal am fost la acel grup, din acel grup am invitat la gura sectorului A câteva persoane pentru a preveni lucrurile ce urmau să se întâmple dacă nu interveneam. Colegii de la Jandarmerie erau pe hol.

Niciunul dintre suporteri nu a fost legitimat, niciunul nu a fost scos din sală sau însoțit de vreunul dintre jandarmi. Pe hol, în prezența mai multor persoane, am discutat cu ei, i-am întrebat unde au locurile cumpărate, nu le aveau acolo unde s-au poziționat. I-am rugat să își reconsidere poziția și să meargă la locurile pe care le aveau pe bilet, altfel urmând să fie amendați contravențional, potrivit legii.

Colegii jandarmi au fost acolo doar pentru cazul în care se impunea aplicarea unei sancțiuni. Eu am solicitat prezența jandarmeriei pentru că eram sigur că situația avea să degenereze. Riscam să nu ne mai uităm la un eveniment sportiv ci la o bătaie între cele două facțiuni ale galeriei”, mai spune responsabilul de ordine și siguranță al clubului.

CE SPUNE PREȘEDINTELE HORAȚIU FLOCA

„Discuții de genul acesta apar după multe partide în care sala este plină și vin oameni care se plâng că locurile de pe bilet le sunt ocupate iar persoanele din dispozitivul de securitate merg și eliberează locul, rezolvă problema.

„Absolut toți cei care sunt în sală sunt suporteri CSU, indiferent de sectorul în care stau. Toți vin aici să susțină echipa așa cum fiecare, dacă are un punct de vedere sau o nemulțumire, are dreptul să le facă publice. Oamenii sunt liberi să gândească și să creadă ce vor ei.

Următoarea partidă pe care BC CSU Sibiu o va juca pe teren propriu va avea loc pe pe 13 Ianuarie de la ora 18:00 contra Craiovei.

Din punct de vedere sportiv nu suntem în cel mai bun moment în acest sezon, dar dacă facem o comparație cu anul trecut, după 12 etape aveam un record în clasament mai modest decât acum. Nu suntem în cel mai bun moment, dar nici în cel mai rău. Noi am încercat să facem lucrurile să funcționeze cât de sus se poate”, a încheiat Horațiu Floca.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri