spot_img
8 C
Sibiu
vineri, 26 aprilie, 2024
spot_img

Umilință pentru suporterii BC CSU Sibiu! Mascații au oprit protestele din tribune

Știri din Județ

Publicitate

Partida dintre BC CSU Sibiu și U-BT Cluj a fost presărată cu momente pe care suporterii Sibiului le vor uitate cât mai rapid.

În primul rând pe teren, formația lui Tomas Rinkevicius la nu mai puțin de 21 de puncte diferență, apoi au existat incidente și în tribune. Detalii despre meci AICI

Au intervenit jandarmii în Sala Transilvania

Cu câteva minute înainte de pauza mare, un grup de suporteri din zona destinată galeriei BC CSU Sibiu a cerut prin scandări demisia conducerii. Suporterii au fost escortați din sală de jandarmi și apoi legitimați.

IATĂ CE SPUN SUPORTERII

Cea mai mare umilință si palmă zdravană asupra suporterilor a avut loc astăzi, 3.01.2023. Si nu pe parchet, pentru ca acolo am mai digerat înfrângeri și am știut să le primim.


Înfrângerea a avut loc in tribune, acolo unde mereu am triumfat indiferent de rezultat.
Însă, in seara asta, cei care au chemat mascații să le pună mâna pe gura acelor fani care au cerut demisia conducerii, sunt cei care au pus o pată mare neagră pe istoria acestui club si pe „marea familie galben – albastră”.


Nu știu cine a facut aceast lucru nedemn si dezgustator si nu acuz pe nimeni. Însă acel om, să își pună cenușă in cap, sa facă un pas mic in față, să își ceara scuze și să plece.
Îmi aduc aminte cand am protestat prima dată la adresa lui Mircea Vulc. Omul ala a fost bărbat, ne-a infruntat singur de pe parchet. Ne făcea semn cu degetul, „va arăt eu vouă”, insa nu a apelat la astfel de mizerii.


Nu m-am enumerat printre cei care au strigat demisia, însă acei oamenii sigur nu pot fi acuzați de : instigare la violență, așa cum susțin cei de la Jandarmerie. Sub nici o formă nu este cazul de așa ceva. Acei oameni și-au exprimat nemulțumirea de ceea ce se întâmplă in acest moment la club.


Cu acel grup de suporteri, am fost vecin de scaun in autocar, am fost vecin de scaun in salile din România, am fost vecin cu ei cand am fost catalogați „cea mai frumoasă galerie din țară”.


Sunt mâhnit si total dezgustat că în „Sala noastră” s-a ajuns in acest punct.
Cred ca e important să știm sa ne respectăm opinia si părerea celui de lângă noi, indiferent ca e bună ori proastă.


Mai cred ca Florin, cu tot respectul pe care il port, a greșit cand a incercat să acopere disperat acel grup. Cu siguranță nu asta e calea corectă in astfel de momente.
Dreptul la liberă exprimare, in mod civilizat, nu poate fi luat de nimeni, pentru ca de asta ne aflăm pe teritoriul unei țări democratice.


Este momentul ca acum să demonstrăm că suntem o familie „galben – albastră”.
Eu unul aștept poziția celor din club, pentru că de tăcere sunt sătul.


Hai Csu!” A postat un fan CSU.

Floca demisia sau oricare din consiliul de andministratie. Nu este posibil ca suporterii sa fie cei care „observa” mereu ca este ceva neinregula la acest club.

De cand am fost junior la CSU am avut multe neintelegeri cu conducerea si am crezut ca poate cu timpul acestea se vor schimba. Aparent, acesti oameni care „doresc” ca acest club sa fie in top, nu se gandesc si la suporterii care timp de 20 de ani de la ultimul campionat au sustinut clubul cu prezenta lor in tribune.

Azi s-a dovedit ca ei vor sa auda doar cuvinte de lauda. Rusine agentilor de paza care au pus la tacere baietii din galerie care nu au rostit alteceva decat „Floca demisia”. Ma bucura faptul ca am ales calea cea buna de a pleca din tara si a nu juca pentru acest club care nu are nimic de oferit. Felicitari antrenorului si echipei pentru eforturile depuse.

Sunt convins ca si ei sunt constienti de modul de conducere a acestui club pe care l-am reprezentat pe banii parintilor in timpul junioratului. Felicit toti suporterii care au fost prezenti meci de meci si care nu au abandonat niciodata credinta in acest club. Sper ca in urmatorii ani sa apara o schimbare si astfel suporterii clubului sa se bucure din nou de baschet”, a scris și un al doilea suporter al echipei de baschet.

UPDATE – PUNCTUL DE VEDERE AL JANDARMERIEI

În data de 4 ianuarie 2023, la meciul de baschet disputat între echipele CSU Sibiu și UBT Cluj Napoca, jandarmii sibieni au desfășurat o acțiune preventivă, la solicitarea reprezentaților firmei de pază, întrucât exista suspiciunea că un grup de persoane nu își ocupă locul în sală conform biletului de acces.

Persoanele în cauză au fost invitate pe holul Sălii Transilvania, între sectoarele A și B, în vederea purtării unui dialog și pentru a clarifica situația referitoare la ocuparea locurilor în sală.

Jandarmii le-au reamintit drepturile și obligațiile pe care le au în conformitate cu Legea nr. 4/2008 privind prevenirea şi combaterea violenţei cu ocazia competiţiilor şi a jocurilor sportive, iar în final, participanții s-au conformat indicațiilor forțelor de ordine.

Facem precizarea că persoanele nu au fost evacuate din sală și că activitatea jandarmilor a fost preventivă, în sprijinul personalului firmei de pază, fiind o situație care nu impune luarea vreunei sancțiuni contravenționale.

Suporterii iau în calcul boicotarea următorului meci de pe teren propriu. Meciul va avea loc pe 13 Ianuarie de la ora 18:00 contra Craiovei.

FOTO: BC CSU Sibiu – Site oficial
Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri