17.2 C
Sibiu
duminică, 14 iulie, 2024

Nereguli grave pe drumurile județului Sibiu. De la lipsa permisului și până la consum de droguri

Știri din Județ

Polițiștii rutieri sibieni sunt zilnic la datorie și opresc în trafic sute de șoferi pentru a le verifica actele sau dacă au consumat băuturi alcoolice și substanțe interzise.


Astfel, acum două zile, în jurul orei 02:45, în municipiul Mediaș, polițiștii Biroului Rutier au oprit pentru control un autoturism condus pe Șoseaua Sibiului. La volan a fost identificat un tânăr în vârstă de 18 ani, domiciliat în comuna Axente Sever, polițiștii constatând că acesta nu deține dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice. Totodată, în urma controlului efectuat, polițiștii medieșeni au constatat că șoferul era însoțit de către proprietarul autoturismului, un tânăr în vârstă de 19 ani, tot din Axente Sever, care i-a încredințat autoturismul spre a-l conduce deși știa că prietenul său nu are acest drept.

Tot în cursul nopții, în jurul orei 03:00, în orașul Agnita, polițiștii rutieri au oprit pentru control un autoturism condus pe strada Fabricii de către un localnic în vârstă de 24 de ani. În urma verificărilor efectuate a rezultat faptul că tânărul nu deține dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

Probleme au fost depistate și în municipiul Mediaș, polițiștii rutieri medieșeni au testat cu aparatul Drugtest un șofer în vârstă de 22 de ani, din Biertan. Întrucât aparatul a indicat un rezultat pozitiv la substanța THC – 5, canabis, tânărul a fost însoțit la o unitate medicală unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii prezenței substanței psihoactive în organism.

Tot la Mediaș, un șofer în vârstă de 53 de ani a pierdut controlul volanului și s-a răsturnat în afara părții carosabile. Din fericire, evenimentul s-a soldat doar cu pagube materiale. Testarea alcoolscopică a șoferului a indicat un rezultat de 0,58 mg/l alcool pur în aerul expirat

O zi mai târziu, în jurul orei 05:00, pe strada Constituției din municipiul Sibiu, polițiștii din cadrul Biroului Drumuri Nationale Si Europene au observat  că șoferul unui autoturism nu a oprit la culoarea roșu a semaforului instalat la intersecția cu strada 9 Mai, continuându-și deplasarea. Polițiștii au urmărit autoturismul în cauză și l-au oprit pe strada Rusciorului. Cu ocazia verificărilor efectuate, s-a constatat că la volan se afla un sibian în vârstă de 44 de ani, testarea sa alcoolscopică indicând un rezultat de 0,92 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Pe DJ 105F, Valea Avrigului, polițiștii rutieri din cadrul Poliției Orașului Avrig au oprit un microbuz transport marfă al cărui conducător fusese înregistrat de dispozitivul radar circulând cu viteza de 80 de km/h pe un tronson de drum cu limită de viteză maximă admisă de 50 km/h. La volan a fost identificat un bărbat în vârstă de 40 de ani, din Poplaca, testarea sa alcoolscopică indicând un rezultat de 0,92 mg/l alcool pur în aerul expirat. De asemenea, pentru încălcarea regimului legal de viteză și pentru faptul că nu a avut asupra sa documentele personale, bărbatul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 725 de lei și 3 puncte de penalizare. 

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri