spot_img
12.3 C
Sibiu
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
spot_img

Ștrandul Aqua Fun din Sibiu amendat cu 10.000 de lei pentru discriminare

Știri din Județ

Ștrandul Aqua Fun din Sibiu a fost amendat de Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării cu 10.000 de lei pentru că a interzis accesul copiilor romi la piscină din cauza etniei lor. Într-un comunicat de presă publicat pe 16 noiembrie, Consiliul a declarat că piscina a discriminat copiii romi, care au depus o plângere la Consiliu cu sprijinul Centrului European pentru Drepturile Romilor (ERRC) și RomaJust.

Incidentul s-a petrecut la 1 iulie 2022 și a fost relatat pe larg de ziarul SIBIU INDEPENDENT. Un grup de copii romi se aflau în acea zi la piscină, în cadrul unui program de vacanță de vară organizat de Asociația Speranță și Zâmbet (Asociația Speranță și Zâmbet). Organizația oferă servicii sociale copiilor defavorizați de etnie romă și străină și familiilor acestora din Șura Mare și Cisnădie, iar ca parte a activităților acestora, de obicei, vara îi duce pe copii la piscina din Sibiu sau Cisnădie.

Deși grupul era alcătuit din 30 de copii și 15 adulți, organizatorii nu au considerat că este necesar să apeleze în prealabil la conducerea ștrandului pentru că nu au avut probleme cu intrarea în grup acolo în anii precedenți. Când au ajuns la intrare, personalul le-a spus că piscina este rezervată pentru a nu-i putea lăsa să intre. După ce alte persoane au fost lăsate să intre nestingherite, organizatorii din asociație au întrebat din nou personalul de ce nu pot intra. Personalul ștrandului a spus că acţionează conform directivelor primite de la conducerea companiei.

Bodyguarzii ștrandului au răspuns în schimb cu declarații rasiste. Ei au spus că „piscina este rezervată oamenilor” atunci când președintele organizației, Jenny Rasche, a pus sub semnul întrebării măsurile discriminatorii de la fața locului. Doamna Rasche a vorbit și cu managerul la intrare, care a explicat că motivul pentru care nu i-a lăsat să intre a fost că credea că grupul a lăsat mizerie cu o zi înainte la piscină. Rasche și părinții copiilor i-au explicat managerului că este prima dată când copiii lor au vizitat ștrandul anul acesta, dar acesta a refuzat să le permită intrarea. Ulterior, el a spus, în declarații acordate presei locale, că nu îi mai primește pe romi la ștrand.

Sursa info: errc.org

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Zilele Culturale Octavian Goga la Rășinari

Risc de avalanșe în Munții Făgăraș