0.2 C
Sibiu
sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Întâlnire importantă pentru cultura sibiană și relațiile dintre România și Republica Moldova

Știri din Județ

Săptămâna trecută, la sediul Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova din cadrul Guvernului României, a avut loc o întâlnire importantă pentru cultura sibiană și relațiile dintre România și Republica Moldova. Cu acest prilej, au fost semnate două acorduri de parteneriat care vizează derularea unor proiecte culturale și educaționale în beneficiul comunităților din Republica Moldova. Acordurile de parteneriat între instituții au fost semnate de către dl. Adrian Dupu, Secretar de stat, dl. Alexandru Chituță, manager interimar al Muzeul Naţional Brukenthal și dl. Răzvan Pop, manager al Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu.

Începând cu luna martie 2023, cele trei instituții partenere vor desfășura o serie de proiecte culturale în Republica Moldova, la Chișinău și în alte localități, proiecte care vor avea în vedere interacțiunea culturală între cele două țări, precum și acțiuni care să contribuie la îmbunătățirea nivelului educațional al comunităților din statul vecin. În acest sens, Biblioteca ASTRA Sibiu va demara o campanie de colectare de publicații care să fie donate unor biblioteci de pe teritoriul Republicii Moldova.

Vor fi pregătite, de asemenea, diferite activități educative în vederea sprijinirii dezvoltării culturale în anumite comunități în care accesul la acțiuni și resurse educaționale este mai restrâns. În egală măsură, Muzeul Național Brukenthal va avea în atenție derularea unor proiecte expoziționale și evenimente artistice, precum și stabilirea unor relații de colaborare cu Muzeul Național de Artă al Moldovei și Facultatea de Arte Plastice din Chișinău.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Zilele Culturale Octavian Goga la Rășinari

Risc de avalanșe în Munții Făgăraș