spot_img
8 C
Sibiu
joi, 25 aprilie, 2024
spot_img

Șelimbăr: Familia Tămâian versus Consiliul Local

Știri din Județ

Publicitate

Prima ședință de Consiliu Local Șelimbăr din acest an a fost deturnată de familia Tămâian care avea pe ordinea de zi un punct. Era vorba de însușirea de către consilieri a Raportului de informare și consultare publică pentru un proiect mare imobiliar ce se dorește a fi dezvoltat în zona Stadionului de firma Ion Art Glass Srl, deținută de familia Tămâian.

Timp de mai bine de o oră, arhitectul angajat pentru proiect Tudor Ispas, alături de Ionuț Țămâian și părinții acestuia au avut un lung schimb de replici pe tema proiectului cu mai mulți consilieri locali. Dacă, inițial, consilierii USR au ridicat mai multe aspecte tehnice referitoare la Raport, apoi discuția a divagat pe proiectul tehnic ce urmează a fi realizat. Până la urmă, a intervenit primarul Marius Grecu și a stopat discuțiile pentru a se vota Raportul, deoarece pe ordinea de zi mai erau 30 de proiecte. Surpriză: 16 consilieri pentru și doar o abținere. Apoi alți consilieri au ținut să precizeze că de fapt nu se opun Raportului privind consultarea publicului, etapă premergătoare, ci la felul cum arată proiectul în schița prezentată de dezvoltator.

Raportul privind consultarea publică a fost respins în ședința din luna noiembrie 2022, dar aprobat astăzi. Acest pas este doar o formalitate pentru a se putea trece la faza realizării PUZ-ului pe zona respectivă. Mai mulți consilieri, inclusiv de la PNL au promis direct sau nuanțat că vor avea obiecții la acest proiect imobiliar dacă rămâne în același plan de intenție de dezvoltare.

Principalele puncte criticate de consilieri la proiect au fost faptul că zona se va aglomera excesiv, că regimul de înălțime va fi prea mare și că nu se vor asigura fluidizări de trafic. De cealaltă parte, familia Tămâian a accentuat faptul că proiectul inițial a fost schițat de un alt dezvoltator, ei cumpărând proiectul. Au arătat că zona va avea trei căi de acces și că proiectul se dorește unul de lux, cu apartamente mari, dar mai puține la număr. Inițial, primul dezvoltator dorea să facă 344 apartamente în clădiri de P+3E+etaj retras. Familia Tămâian a promis că proiectul va avea spre vatra satului doar P+2E, iar în rest P+3E. Iar locurile de parcare supraterane și subterane vor fi aproape 500. La acestea se vor adăuga și spații verzi.

PUZ-ul supus dezbaterii publice de către familia Tămâian

Spre finalul dialogului, Ionuț Tămâian a scos din buzunar două hârtii cu două amendamente aprobate de Consiliul Local Șelimbăr pe vremea când el era consilier local PNL. Reamintim că Ionuț Tămâian a fost exclus din PNL și a trecut la PMP, dar nu mai este consilier la ora actuală. Cele două hârtii, pe care Ionuț Tămâian a spus că le-a găsit întâmplător în buzunar, le-a fluturat unor consilieri ca exemplu de proiecte imobiliare anterioare aprobate cu „amendamente”.

Pe parcursul discuțiilor, consilierul PMP, Filip Botezatu a avut mai multe intervenții pentru a sprijini proiectul lui Tămâian în această fază, dorind ca discuțiile să nu divagheze pe probleme tehnice, ci doar pe Raportul consultării publice, supus votului.

După votul favorabil familiei Tămâian în această etapă a proiectului, inițială, consilierul PNL, Bogdan Făgărășan a punctat nevoia ca astfel de proiecte dezvoltate în vatra satului să fie adecvate ca înălțime și a spus că speră ca acest proiect să nu depășească P+2E pe tot teritoriul său. El l-a chestionat pe Ioan Tămâian senior, dacă i-ar place să se plimbe în centrul Șelimbărului și să vadă blocuri.

VIDEO: Timp de o oră consilierii locali și familia Tămâian au dezbătut proiectul

FOTO principal: Ionuț Tămâian

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri