spot_img
8 C
Sibiu
vineri, 26 aprilie, 2024
spot_img

Deputatul PSD Bogdan Trif a rămas fără permis de conducere 90 de zile

Știri din Județ

Publicitate

Poliția Rutieră din București l-a prins băut în trafic în 29 septembrie 2021 la ora 23.15 pe deputatul PSD Bogdan Trif, liderul organizației județene Sibiu. Polițiștii au întocmit proces verbal pe care deputatul a specificat că alcoolemia înregistrată de 0,05% este de la oțetul din salată sau de la gelul anti-bacterian cu care s-a dat pe mâini. „Am obținut permisul de conducere de la vârsta de 18 ani, nu am avut niciodată nicio problemă legată de consumul de alcool și nu am cauzat niciun alt incident sau accident rutier”, a declarat Bogdan Trif.


După mai bine de un an de procese, instanța a decis să mențină constatarea polițiștilor de la rutieră, astfel că Bogdan Trif nu mai are dreptul să conducă pe drumurile publice timp de 90 de zile. Decizia instanței a fost pronunțată în 8 decembrie 2022. Bogdan Trif, prin avocatul său, a încercat să anuleze procesul verbal întocmit de polițiști datorită faptului că procentul de alcoolemie era în marja de eroare a aparatului de testare din aerul expirat. Totuși el a refuzat și testarea la spital, din sânge, a alcoolemiei, pe motiv că era în plină pandemie COVID și exista riscul de infectare în spital. „Fac precizarea că am decis să nu merg la spital pentru prelevarea celei de-a doua probe pentru a-mi proteja părinții de riscul infectării” a declarat Bogdan Trif.

Redăm punctul de vedere al deputatului Bogdan Trif:

„În data de 29.09.2021, am fost oprit în trafic pentru un control al poliției, care a avut ca tematică verificarea șoferilor cu aparatul etilotest. Valoarea depistată de aparat a fost de 0,05 (zero virgulă zero cinci!) mg/l alcool pur în aerul expirat (în marja de eroare a aparatului).
Conform datelor tehnice ale aparatului, fapt relevat și de avocatul meu în instanță, marja de eroare a acelui tip de aparat, conform specificațiilor tehnice depuse și la dosar, este tocmai…0,05. Fac precizarea, pentru cei care nu au fost opriți în trafic, că atunci când sufli în aparatul etilotest primești un suport din plastic de unică folosință, care se aplică pe aparat și prin care se suflă în etilotest, pentru a respecta normele de igienă. Acel suport mi-a fost înmânat de către polițist, ambalat în folie, iar persoana respectivă nu avea mănuși de protecție. Din această cauză am dezinfectat cu spray dezinfectant punga respectivă, iar după aceea mi-am dezinfectat și mâinile cu gel atunci când am atașat de aparat suportul prin care se suflă. Nu mi-am dat seama că acest lucru ar putea influența, într-o mică măsură, rezultatul testului. Singura explicație pentru valoarea evidențiată de etilotest este folosirea dezinfectantului deoarece nu consumasem alcool.
După rezultat, având în vedere valoarea mică ce echivala doar cu o contravenție, polițistul mi-a recomandat să merg la spital, pentru prelevarea unei probe de sânge.
Fac precizarea că am decis să nu merg la spital pentru prelevarea celei de-a doua probe pentru a-mi proteja părinții de riscul infectării. Atunci, în plină pandemie, exista acea fobie de spitale și de Covid, iar Bucureștiul era dat ca exemplu negativ pe țară, cu număr record de decese din cauza Covid. Nu doar că trebuia să merg la spital, ci trebuia să mi se ia și sânge, deci expunerea era mult mai mare. Acasă, îmi vizitam periodic părinții vârstnici, persoane cu multiple probleme de sănătate și vulnerabile în fața unui asemenea virus. Am ales să nu-mi expun familia și nici pe mine riscului de a contacta Covid. În plus, acea valoarea indicată de etilotest reprezenta, în transpunerea legii, o contravenție.
Am atacat în instanță, dar, deși rezultatul indicat în cazul meu a fost chiar în marja de eroare a aparatului, respectiv 0,05, judecătorul a considerat că trebuia să fac și proba a doua, respectiv prelevarea de sânge. Motiv pentru care, ca orice cetățean, am predat permisul de conducere, în conformitate cu prevederile legale.
Fac precizarea că am obținut permisul de conducere de la vârsta de 18 ani, nu am avut niciodată nicio problemă legată de consumul de alcool și nu am cauzat niciun alt incident sau accident rutier.”

Informația a fost făcută publică de fostul polițist sibian Marian Răduinea pe pagina sa de Facebook.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri