spot_img
8 C
Sibiu
joi, 25 aprilie, 2024
spot_img

PETIȚIE: Părinții sibieni doresc ore de dimineață pentru ciclul gimnazial

Știri din Județ

Publicitate

Un grup de părinți din cartierul Hipodrom a inițiat o petiție online intitulată “Dorim ore de dimineață pentru ciclul gimnazial”, pentru a solicita Inspectoratului Județean Sibiu, Consiliului Județean Sibiu și Primăriei Sibiu să găsească soluții în regim de urgență pentru ca elevii de gimnaziu din școlile de circumscripție ale cartierului Hipodrom să frecventeze cursurile dimineața.

Aceștia au mai reclamat și fenomenul suprapopulării anumitor școli din oraș și nevoia construirii unor școli noi. Părinții spun că, deși au existat mai multe sesizări, autoritățile competente nu au luat măsuri în acest sens. De asemenea, aceștia cer dreptul la o zonă rezidențială fără poluare.

Petiția poate fi semnată AICI

Redăm mai jos punctul de vedere al părinților care au inițiat petiția online:

DORIM ORE DE DIMINEAȚĂ PENTRU CICLUL GIMNAZIAL

În ultimii ani, școlile din cartierul Hipodrom (Școala N. Iorga, Liceul C-tin Noica, Școala nr. 21 și Colegiul Pedagogic) s-au supraaglomerat. Autoritățile au luat măsuri, dar acestea nu au avut rezultatul scontat. A fost un boom de populație în localitățile din jurul Sibiului și va urma o explozie de elevi în următorii ani. Clar este nevoie de școli noi! Știm că Primăriile din Sibiu, Șelimbăr și Cisnădie își pasează unii altora această problemă, iar Inspectoratul Școlar Județean Sibiu spune că așa permite legea.

Până una alta, cei care suferă sunt copiii noștri, fie că sunt din Sibiu sau din noile cartiere rezidențiale din Șelimbăr sau Cisnădie, unde nu s-a construit nici o școală de circumscripție în toți acești ani. Populația de acolo ar trebui să pună mai multă presiune publică. Cum ar fi ca noi, locuitorii cartierului Hipodrom să ne ducem copiii la școli din Terezian sau Vasile Aron? Nu cred ca ne-ar conveni!  

Dorim ca Primăria Sibiu să găsească pârghiile legale prin care copiii noștri să învețe în condiții normale. De asemenea, ne cerem dreptul la o zonă rezidențială fără poluare, așa cum și-o doresc toți părinții care locuiesc în cartiere rezidențiale liniștite și își aduc copiii cu mașina personală la școală. Vă invităm să vedeți cum arată în prezent zonele în care locuim, ticsite de mașini care staționează cu motorul pornit prin spatele blocurilor, pe trotuare sau pe carosabil. Când vine vacanța școlară, blocajele dispar ca prin minune de pe străzile din cartierul Hipodrom!

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Muzeul ASTRA trece la programul de vară

Cum să tratezi eficient arsurile solare?