12 C
Sibiu
vineri, 29 martie, 2024

Sindicaliștii de la Filarmonica Sibiu au deturnat conferința de presă a managerului

Știri din Județ

Conferința de presă organizată la Filarmanica de Stat Sibiu de managerul Cristian Lupeș pentru a face bilanțul instituției a fost deturnată de câțiva sindicaliști ai instituției. Aceștia au intervenit cu întrebări adresate managerului referitoare la banii cheltuiți, la cum se fac angajările și la procesele instituției.

Managerul Cristian Lupeș a încercat să le răspundă, dar a spus că pot discuta direct, administrativ și cu alte ocazii, nu în conferință. El a spus că nu are la el toate datele pentru a da răspunsurile dorite, mai ales în ce privește numărul de procese pe rol. Lupeș a dat asigurări că aceste sunt în proporție de 99% procese privind drepturi salariale, specifice tuturor instituțiilor bugetare.

Angajări fără concurs

Una din problemele ridicate de sindicaliști a fost referitoare la angajările făcute fără concurs. Lupeș a precizat că acestea sunt permise, mai ales în pandemie, fiind indicate datorită condițiilor. El a spus că respectivele angajări s-au făcut pe perioada determinată și nu contravin legislației. „Legislația specială cu care noi funcționăm ne permite să facem mai multe tipuri de angajări, ne spune că putem să facem angajări pe o perioadă de timp determinată, pe proiecte. Angajările se pot face cu concurs sau se pot face cu acordul părților. Acestea sunt reguli de angajare, și fără concurs, este o regulă impusă de lege” a declarat Lupeș.

La Filarmonică tensiunile interne s-au diminuat, dar nu au dispărut

Este cunoscut faptul, că de la venirea lui Cristian Lupeș la conducerea Filarmonicii Sibiu au existat numeroase tensiuni între o parte din angajați și acesta. Reporterul SIBIU INDEPENDENT a întrebat care este situația la ora actuală în ce privește atmosfera între manager și angajați.

„Din punctul meu de vedere, și a unei părți a colegilor mei, este echilibrată. Mult mai echilibrată de cât a fost. S-a mai îmbunătățit dialogul dintre noi. A fost o perioadă tumultoasă, mai agitată, dar întotdeauna se întâmplă lucrurile acestea pentru că intervine o schimbare și atunci când intervine o schimbare oarecum radicală, desigur agitația este ceva mai intensă. Nu se poate să-i mulțumești pe toți, încercarea de a-i mulțumi pe toți eșuează. Este mai bine să găsești un echilibru pentru majoritatea.

Suntem foarte diferiți, unii dintre noi ajungem la performanță fiind certați sau presați, alții reușim să ajungem acolo tocmai fiind încurajați și această încurajare se simte. În cadrul orchestrei muzicienii pasionați, muzicienii care și-au păstrat dibacitatea sunt extrem de încântați de laudele invitaților noștri” a răspuns Lupeș.

Puteți urmări mai jos înregistrarea întregii conferințe de presă:

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri