spot_img
10.4 C
Sibiu
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
spot_img

17 permise suspendate pe autostrada A1 Sibiu – Deva. Șoferi vitezomani sau drogați

Știri din Județ

Actinea majoră pe autostrada A1 Sibiu – Deva. Multiple echipaje de Poliție au desfășurat zilele trecute, acțiuni specifice în scopul creșterii gradului de siguranță rutieră.


Astfel, au fost verificate 234 de autovehicule, au fost constatate 2 infracțiuni la regimul circulației, au fost reținute 17 permise de conducere, au fost retrase 17 certificate de înmatriculare și au fost aplicate 300 de sancțiuni contravenționale în valoare de 195.000 de lei.

În cazul a 13 conducători auto s-a luat măsura suspendării dreptului de a conduce din cauza vitezei excesive cu care au au fost depistați circulând. Unui conducător auto i s-a reținut permisul de conducere după ce a fost depistat circulând pe banda de urgență, iar unui alt șofer documentul i-a fost reținut din cauza faptului că perioada de valabilitate expirase. Celelalte două permise de conducere au fost reținute ca urmare a constatării de infracțiuni la regimul rutier.

Cele mai multe sancțiuni contravenționale au fost aplicate pentru conducerea cu viteză peste limita maximă admisă: 97, dar și pentru neportul centurii de siguranță, 25.

Au fost depistate 25 de autovehicule care prezentau defecțiuni tehnice.

Exemple semnificative:

La data de 10 februarie a.c., în jurul orei 11,30, la km. 268, în zona Săliște, pe direcția Deva – Sibiu, un bărbat în vârstă de 40 de ani, din jud. Cluj, a fost depistat și înregistrat de aparatul radar circulând cu viteza de 214 km/h. Conducătorul auto a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.305 lei. De asemenea, bărbatului i s-a suspendat dreptul de a conduce pentru o perioadă de 120 de zile.

Doi conducători auto auto au fost testați cu aparatul Drugtest, în ambele cazuri rezultatul fiind pozitiv la substanța canabis. Este vorba despre un cetățean străin, în vârstă de 36 de ani, oprit la data de 9 februarie, în jurul orei 12,30, la km. 316, în zona Sebeș, județul Alba, pe sensul Deva – Sibiu, respectiv un tânăr în vârstă de 22 de ani, din județul Bihor, oprit la data de 10 februarie, în jurul orei 12,30, la km. 260, în zona Cristian, județul Sibiu, pe aceeași direcție, Deva – Sibiu.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Zilele Culturale Octavian Goga la Rășinari

Risc de avalanșe în Munții Făgăraș