18.1 C
Sibiu
joi, 28 martie, 2024

Ziua Națională a Lecturii celebrată la Școala Generală “Samuil Micu” din Sadu

Știri din Județ

Ziua Națională a Lecturii a fost celebrată astăzi la Școala Generală “Samuil Micu” din localitatea Sadu.

Elevii școlii au trecut astăzi pragul bibliotecii din comună, fiind întâmpinați de Ruxandra, fetița de 13 ani, “holograma” bibliotecii locale, care te invită să dezvolți educarea ta prin citit. Biblioteca in ansamblul ei asigură un climat sănătos pentru dezvoltarea acestora, de a descoperii un alt tip de socializare, prin carte!

Ziua Națională a Lecturii ne oferă un prilej bun să reiterăm importanța cărților în viața noastră și să inițiem împreună deprinderi de lectură, atât de necesare copiilor și tinerilor noștri. Să nu uităm că fiecare zi este potrivită pentru a descoperi o carte.
În spatele fiecărui cititor pasionat se află un părinte, un cadru didactic, un bibliotecar sau o altă persoană pricepută să călăuzească copii și tinerii în lumea cărților; dar responsabilitatea este a noastră a tuturor, atât de a citi cat și de a îndruma la citire!
Felicitari tuturor !!!”
– au transmis reprezentanții Școlii Generale “Samuil Micu” din Sadu

În România, ziua de 15 februarie a fost stabilită ca fiind Ziua Națională a Lecturii. Pe 14 ianuarie 2022 a fost promulgată legea prin care s-a decis faptul că bibliotecile și instituțiile publice cu responsabilități în domeniile Educație și Cultură trebuie să ofere asistență și sprijin de specialitate în această zi, contribuind la încurajarea lecturii în rândul populației.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri