4.1 C
Sibiu
sâmbătă, 20 aprilie, 2024

SIBIU: In memoriam ziaristul Dorin Gogâlea

Știri din Județ

La început de decembrie 2021 se stingea din viață la 75 de ani ziaristul Dorin Gogâlea. Un om retras, mereu singur, care și-a dedicat viața presei, apoi cărților. După ce absolvit Facultatea de Ziaristică din București, Gogâlea a revenit în orașul natal, Sibiu.

Fiul unui avocat sibian, Constantin Gogâlea a locuit până la sfârșitul vieții în casa părintească. A lucrat la ziarul Tribuna mulți ani, apoi la Biblioteca ASTRA. Un om retras, dedicat studiului documentelor, cărților și ziarelor, Gogâlea a scris și diferite studii despre Mihai Eminescu, Octavian Goga, Emil Cioran și alții.

A condus cenacluri științifico-fantastice pentru liceeni, dar a încercat și să revină cu diferite proiecte media după 1989. A fost un regalist convins și a pledat după Revoluție pentru re-instaurarea monarhiei în România.

Astăzi, în Târgul Obor din Sibiu, cineva vindea cărți, albume foto etc. Nu este prima dată, când duminica la târgul de vechituri apar persoane care vând obiectele personale luate în urma curățeniei dintr-o locuință. Dar colecția scoasă la vânzare pe jos, în târg, astăzi, aparține ziaristului sibian Dorin Gogâlea: cărți cu notițe și fișe, albume foto, documente. Fotografia provine din această colecție. Dumnezeu să îl odihnească!

Publicitate

1 COMENTARIU

  1. Bunul Dumnezeu să îl ierte! Păcat că numeroasele sale colecții au ajuns să fie împrăștiate în piața Obor. Acestea ar trebui să ajungă la Biblioteca Astra pentru a fi cercetate de cât mai mulți intelectuali interesați de istoria Sibiului și a țării.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Zilele Culturale Octavian Goga la Rășinari

Risc de avalanșe în Munții Făgăraș