26.2 C
Sibiu
duminică, 21 iulie, 2024

Junii Sibiului vă invită la un spectacol special de Dragobete

Știri din Județ

Vreți să faceți o altfel de declarație de dragoste persoanei iubite? V-ați propus o cerere în căsătorie, în stil tradițional? Vă doriți o amintire foto cu dumneavoastră purtând piese de port popular din garderoba Junilor Sibiului? Doriți să vă bucurați de cântece de dragoste din folclorul românesc, în timp ce savurați un pahar cu vin bun? Atunci trebuie să sărbătoriți Dragobetele, alături de Junii Sibiului, în 24 februarie 2023, la CineGold Sibiu.

Provocăm tinerii îndrăgostiţi şi îndrăgostiţii cu suflete tinere să celebreze iubirea, în mod tradițional, dar cu multe surprize, alături de Junii Sibiului. Astfel, vineri 24 februarie 2023, orele 17-20, vom spune împreună: „De Dragobete, Iubește Românește, cu Junii Sibiului!”, în cadrul unui eveniment complex care va fi găzduit de un spațiu inedit – CineGold din incinta Promenada Mall Sibiu (str. Lector nr. 1-3). Manifestarea este organizată de CJCPCT „Cindrelul-Junii” Sibiu, din subordinea Consiliului Județean Sibiu, și CineGold Sibiu; partener: Cricova.

Publicitate

În ziua lui Dragobete, fetele și flăcăii fac petrecere, în credința că astfel vor fi îndrăgostiți tot anul. Urmând credințele populare, Junii Sibiului vă invită la o petrecere în stil românesc, din plin condimentată cu multe surprize și povești de dragoste. Astfel, vineri, de la ora 17, în foaierul CineGold și în Sala 9, ne bucurăm de animații culturale, alături de Ansamblul Folcloric „Ceata Junilor” și Orchestra de Tineret a Ansamblului Folcloric Profesionist „Cindrelul-Junii Sibiului”. Muzica merge de minune cu un pahar de vin bun din sortimentele Junii Sibiului, produse de Cricova, și cu declarații de dragoste ale perechilor care au curajul care au să dea glas iubirii lor. Cele mai frumoase declarații vor fi răsplătite cu daruri, din care nu vor lipsi vinul Junii Sibiului-Cricova sau mierea de Gura Râului. Apoi, vă invităm în cabina foto, unde cu ajutorul unor piese de port popular din garderoba Junii Sibiului, puteți crea amintiri ce dăinuiesc o viață. Și pentru că suntem la cinema, ne vom bucura de secvențe din spectacole marca Junii Sibiului, proiectate în premieră pe un ecran de cinematograf.

Sunteți curioși să aflați povești din culisele Ansamblului Folcloric Profesionist „Cindrelul-Junii Sibiului”? Poate chiar povești de dragoste? Atunci nu trebuie să ratați spectacolul de la ora 18, programat în Sala 1 a CineGold. În conceptul artistic, semnat de Silvia Macrea, muzica și dansul se împletesc cu povești de dragoste ale familiilor formate la Junii Sibiului. Vor evolua Ansamblurile „Cindrelul-Junii Sibiului” și „Ceata Junilor”, alături de Adrian Neamțu, Codruța Rodean și Dan Limbășan, Andreea Vulcu și Ovidiu Muntean, Daria Gâdea și Radu Dinescu, Izabela Tomița și Gabriel Popescu, Aurora și Săndel Mihai. Publicul va avea parte de o întâlnire de suflet cu Marius Ciprian Pop. Spectacolul este prezentat de Traian Stoiță.

„Ne-am propus să organizăm un alt gen de manifestare în care să ne bucurăm împreună de dragostea la români și să învățăm că, de fapt, sărbătoarea iubirii există și în cultura poporului nostru: e Dragobetele, celebrat în 24 februarie. Așa că vă invităm pe toți, cu mic, cu mare, să vă bucurați nu doar de spectacolul susținut de Junii Sibiului, ci și de experiențe inedite: puteți rămâne cu o amintire frumoasă – o fotografie cu dumneavoastră purtând pana de june, vă puteți bucura de un vin bun, stând la o poveste cu instrumentiștii și dansatorii noștri, puteți cunoaște familiile care s-au întemeiat la Junii Sibiului. Și pentru că e sărbătoarea iubirii la români, cei mai curajoși pot face declarații inedite de dragoste, cu puțin ajutor din partea noastră. Vă promitem că vom petrece clipe frumoase, vineri, de Dragobete!”, declară Silvia Macrea, manager CJCPCT „Cindrelul-Junii” Sibiu.

Accesul la toate evenimentele este liber; intrarea la spectacolul folcloric se face pe bază de bilete care pot fi rezervate gratuit pe website-ul cinegold.ro.

CJCPCT „Cindrelul-Junii” Sibiu şi Ansamblul Folcloric Profesionist „Cindrelul-Junii Sibiului” funcționează în subordinea Consiliului Județean Sibiu.

Publicitate

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Școala de vară BECOME

Accident grav la Șeica Mare. Mai multe victime

Incendiu la Săcel

Obiceiuri de Sf. Ilie la români

Incendiu la Șeica Mică

COD PORTOCALIU de vijelie, în județul Sibiu