7.9 C
Sibiu
vineri, 19 aprilie, 2024

Smart Șelimbăr: 52% din încasările primăriei, anul trecut, s-au făcut electronic. În 2023, procentul a ajuns la 67%

Știri din Județ

4,29 de milioane de lei este suma virată în conturile administrației locale din Șelimbăr, în 2022, prin mijloace electronice, ceea ce face această comună să fie una dintre cele mai ”smart” localități din județ, anunță Primăria Șelimbăr.


”Încurajarea plății taxelor și impozitelor prin intermediul sistemelor electronice este doar o mică parte din ceea ce înseamnă Smart Șelimbăr. O lungă serie de modernizări ale sistemului fac parte din strategia de dezvoltare a Șelimbărului 2021- 2027, iar aici intră info-chioșcurile și docubox, ca să dau doar câteva exemple, prin care cetățenii pot interacționa mult mai rapid cu autoritatea locală, la orice oră”, susține primarul comunei, Marius Grecu.

Posibilitatea plății impozitelor și taxelor online a fost una din primele facilități pe care le-a oferit Primăria Șelimbăr în cadrul strategiei ”smart”.

Se poate plăti astfel orice taxă, simplu, de acasă, din fața unui calculator sau chiar de pe telefon.

Conform datelor transmise de Primăria Șelimbăr, procentul de plată prin sistemul electronic a fost în 2021 de 48,2%, în 2022 de 52,4%, iar în 2023 este, până în acest moment, de 67,94%.

În acest an, dintr-un total de 2,19 milioane de lei încasate, 1,49 de milioane au intrat prin mijloace electronice.

Tot ca mijloace smart, administrația locală a montat Info chioșcul de la intrarea în Primărie. Aici se poate plăti orice taxă sau impozit. Meniul este foarte simplu și intuitiv, așa că, și prin această modalitate, dar fără a sta la coadă la un ghișeu, se pot plăti dările.

În holul Primăriei este amplasat un aparat care oferă celor care vin aici un bon de ordine, și astfel se poate aproxima timpul de așteptare.

Un sistem pe care Primăria Șelimbăr este prima din țară care îl folosește este DOCUBOX. Prin intermediul acestuia, se depune acte care trebuie să ajungă la un dosar și tot de aici se pot ridica documente pe care anterior le-au cerut tot online. Accesul cetățeanului la acest DOCUBOX este posibil la orice oră, chiar dacă programul Primăriei s-a încheiat.

De asemenea, și site-ul Primăriei a fost updatat. A fost regândit pentru a oferi cetățenilor instrumente mai la îndemână și pentru a fi mult mai intuitiv.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Risc de avalanșe în Munții Făgăraș