3.2 C
Sibiu
sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Practică europeană pentru elevii Colegiului Tehnic ,,August Treboniu Laurian” din Agnita

Știri din Județ

Anul școlar 2022-2023 la Colegiul Tehnic ,,August Treboniu Laurian” Agnita, a debutat cu o Conferință de închidere a primului proiect Erasmus+, desfășurată în cadrul Primăriei Orașului Agnita.


Prezența domnului primar Schiau Gull Alin Ciprian și a domnului viceprimar Hîrțoagă Paul ne-a confirmat încă o dată sprijinul necondiționat al comunității locale în toate proiectele inițiate și derulate în sprijinul pregătirii profesionale a elevilor și profesorilor colegiului. Tot în septembrie 2022 am pornit la drum cu cel de-al doilea proiect Erasmus+ Acreditat, nr.2022-1-RO01-KA121-VET-000052851. Proiectele vizează în primul rând o pregătire profesională a elevilor și cadrelor didactice la standarde europene, iar în al doilea rând reducerea absenteismului și abandonului școlar.

Cu fondurile provenite din aceste proiecte elevii vor beneficia de dotări mai bune pentru stagiile de practică, consiliere din partea unor profesioniști de pe piața muncii, astfel încât parteneriatele dintre școală și mediul de afaceri să ofere rezultate mai bune.

Primul flux de mobiliate care a desfășurat stagiul de practică în Paphos/Cipru a întrunit un număr de 15 de elevi de clasa a XI-a, filiera teoretică, specializarea Matematică-Informatică. În cele trei săptămâni petrecute în Cipru, elevii au beneficiat de o pregătire la standarde internaționale oferită de RIVENSCO CONSULTING LTD și L.LAZAROU CTC din Paphos.

Prin participarea la mobilitate, dincolo de dezvoltarea competențelor în IT, elevii și-au dezvoltat încrederea în sine, au învățat să se autogospodărească și să conviețuiască într-un mediu diferit de cel familial. Și-au dezvoltat abilitățile de comunicare și de relaționare cu elevi din alte țări. Participanții au avut posibilitatea de a-și folosi cunoștințele de limba engleză într-un context real, de a-și forma noi planuri de carieră prin continuarea studiilor la un nivel superior.

Iată câteva din impresiile participanților la stagiu:

”Pentru mine, acest proiect a reprezentat o experiență unică ce ne-a ajutat să ne dezvoltăm atât pe plan profesional cât și personal, datorită locurilor vizitate și prin interacțiunea cu localnicii. De asemenea în urma activităților practice efectuate am dobândit o multitudine de competențe.”(Popelca Andrei)

”Pentru mine, experiența trăită în cadrul proiectului Erasmus+ a reprezentat o ocazie unică de a mă dezvolta atăt pe plan cultural și personal, cât și profesional. Pe lângă abilitățile dobândite în domeniul programării în C++ am reușit să-mi dezvolt și abilitățile lingvistice, dar și de adaptare intr-un mediu nou”. (Hanea Bogdan)

”Pentru mine, acest proiect a reprezentat o experiență unică, m-am descoperit pe mine ca persoană, m-am dezvoltat profesional foarte mult, iar în urma activităților practice am acumulat competențe profesionale necesare pentru viitoarea mea carieră” (Olar Alexandra)

Fluxul al doilea va debuta pe data de 3 aprilie 2023, în Barcelos/Portugalia, la care vor participa 14 elevi, clasa a XII-a B, domeniul Electronică Automatizări, specializarea „Tehnician operator tehnică de calcul”. Alături de ei vor participa doi profesori însoțitori, Ionele Daniela-Elena (coordonator proiect), Zămăcău Cornelia Ștefana (diriginta clasei), doamna director Lăstun Otilia-Bogdana ( monitorizare stagiu) și domnul profesor Varga Cătălin ( Job-Shadowing).Partenerul de stagiu din Portugalia, INTERCULTURAL ASSOCIATION MOBILITY FRIENDS (Mobility Friends) va asigura toate serviciile de cazare, masă și transport local.Mobilitatea de 3 săptămâni oferă elevilor șansa de a efectua practică de specialitate la înalte standarde europene, cu certificare europeană a competențelor dobândite.

Viziunea Colegiului Tehnic ,,August Treboniu Laurian” Agnita, exprimată prin proiectele Erasmus+ Acreditate este de a revoluționa domeniul stagiilor de practică pentru elevi. Implementarea proiectelor va aduce un beneficiu semnificativ în evoluția domeniului educațional, atât din punct de vedere al desfășurării practicii, cât și din perspectiva socio-economică de îmbunătățire a situației pe piața muncii.

Aceste proiecte reprezintă șansa de a oferi sens învățământului profesional și tehnic și facilitează o tranziție lină dinspre școală spre piața muncii.

,,Erasmus+ Luminează minți! Deschide drumuri!”

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Zilele Culturale Octavian Goga la Rășinari

Risc de avalanșe în Munții Făgăraș