29.1 C
Sibiu
sâmbătă, 20 iulie, 2024

Managerul Filarmonicii de Stat Sibiu, prezent la evenimentul festiv organizat de Ambasada Franței în București

Știri din Județ

Dirijorul Cristian Lupeș, managerul Filarmonicii de Stat Sibiu, a fost invitat să participe la evenimentul festiv organizat de Ambasada Franței in București în cinstea domnului Mihai Constantinescu, fostul director al Artexim.


Pentru modul cum a condus și a dezvoltat Festivalul Internațional „George Enescu”, Mihai Constantinescu a fost decorat cu gradul de Cavaler al Ordinului Artelor și Literelor. Distincția i-a fost înmânată de către Excelența Sa, doamna ambasador Laurence Auer, ieri, 28 februarie.

Publicitate

„Mi-a făcut o deosebită plăcere să mă aflu alături de domnul Mihai Constantinescu, unul dintre mentorii care au marcat devenirea mea profesională, să-l felicit și să-i mulțumesc încă o dată fiindcă a transformat Festivalul Enescu în cel mai important eveniment cultural internațional organizat de România. De asemenea, am avut o scurtă discuție cu doamna ambasador Laurence Auer, pe care am invitat-o la Sibiu și i-am oferit un mărțișor personalizat cu însemnele Filarmonicii”, a spus domnul Cristian Lupeș.

La festivitatea de la Ambasada Franței au mai fost invitați ministrul Culturii, domnul Lucian Romașcanu, consilierul prezidențial pentru cultură, domnul Sergiu Nistor, secretarul de stat András István Demeter, secretarul de stat Luca Niculescu, fost ambasador extraordinar şi plenipotențiar al României în Franța, ambasadorul Germaniei la București, E.S. dr. Peer Gebauer, dirijorul Cristian Mandeal, compozitorul Dan Dediu, violoncelistul Marin Cazacu, manager al Filarmonicii „George Enescu”, doamna Cristina Uruc, manager interimar Artexim, compozitorul Adrian Iorgulescu și criticul muzical Dumitru Avakian.

Mihai Constantinescu a fost directorul Festivalului și Concursului Internațional „George Enescu” în perioada 1990-2021. În 2021, anul celei de-a XXV-a ediții, evenimentul a atins performanța de a fi cel mai mare festival de muzică clasică la nivel internațional, având invitați aproximativ 3.500 de artiști români și străini în cele 78 de concerte.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

COD PORTOCALIU de vijelie, în județul Sibiu

SOMA angajează mecanic auto în Cisnădie

Cosmin Vâtcă este antrenor la ACS Mediaș