spot_img
15.2 C
Sibiu
luni, 29 aprilie, 2024
spot_img

Curățenia de primăvară și hainele

Știri din Județ

Publicitate

Cu toții avem haine pe care le păstram în dulap deși nu le mai purtăm de o perioadă lungă de timp, ne dorim mai mult spațiu în dulap, dar în același timp nu știm exact ce să facem cu acele haine deterioarate de care ne-am atașat emoțional fără să ne dăm seama. Știm că aruncarea hainelor nu este o soluție, acestea poluează mediul si nu ne dorim un astfel de lucru.

 Daca bluza ta preferata este uzata si se întinde, o arunci?

Din fericire, exista cateva modalitati pe care le putem utiliza atunci cand facem curatenia de primavara, fara a afecta mediul. Aceste sfaturi pot ajuta la reducerea impactului negativ asupra mediului.

încercă să repari hainele

De multe ori ajungem sa aruncam obiecte vestimentare care ne plac, dar care s-au rupt. O pereche de ciorapi, o bluza sau o rochie care s-au descusut s-au au facut o mica gaura pot fi salvate cu acul si ata. Astfel se pastreaza obiectul vestimentar si nu faci nici rau mediului. Daca nu te pricepem la cusut, exista o multime de videoclipuri pe Youtube care sa vina in ajutor. In caz contrat, daca este o activitate care chiar nu iti place, poti apela inclusiv la o croitoreasa, aceasta iti poate repara cu siguranta hainele.

2. Îmbunătățește hainele sau folosește-le în alte moduri.

  Uneori, oricat de mult ne-am dori sa pastram un anumit articol, nu il mai putem repara. Petele de exemplu, te pot tenta sa arunci o camasa. Vestea buna e ca poti pastra aceasta camasa pentu a o folosi atunci cand vopsesti un gard, sau cand iti vopsesti parul. Se pot folosi in acelasi timp articolele vestimentare rupte pe post de carpe pentru stergerea prafului. Blugii rupti poti fi transformati in genti. Prosoapele, esarfele, paturile uzate pot crea un pat confortabil pentru animalul de companie.

 3. Doneaza

 Curatenia de primavara poate deveni o activitate placuta, aceasta te poate face sa te simtim bine si in interior. Poti de exemplu sa donezi hainele pe care nu le mai porti unor persoane care au mai mare nevoie de ele si pe care sa le faci fericite, iar casa ta are loc sa respire.

4. Recicleaza imbracamintea deteriorata

Uneori imbracamintea este mult prea deteriorata pentru a putea sa o mai repari sau sa o donezi. Ce este de facut in acest caz? Ei bine, multe materiale sunt compostabile sau reciclabile, precum cele din bumbac 100%. Nu toate fibrele sunt biodegradabile, dar majoritatea accesorilor si hainelor pot fi reciclate. Afla daca in zona ta exista un depozit de reciclare textile unde sa poti duce hainele uzate.

5. Vinde sau schimba hainele

Daca imbracamintea ta nedorita este intr-o stare buna, vanzarea hainelor este mereu o optiune. Exista grupuri speciale pentru acest lucru in care poti cumpara sau schimba haine. O alta optiune este aceea de a organiza o intalnire de schimb de haine cu prietenii, vecinii sau comunitatea din care faci parte. Schimburile de haine sunt o modalitate excelenta de a socializa in timp ce inlocuiesti hainele nedorite cu accesorii noi. Creaza un grup de Facebook, spune persoanelor cunoascute sa isi aduca hainele si pregateste mese mici.

Curatenia de primavara este despre toate lucrurile din casa ta, astfel ca daca ti se pare ca ai obiecte pe care le-ai pastrat de-a lungul timpului, iar acum nu mai rezonezi cu ele, cele prezentate mai sus se aplica si in cazul lor. Important este sa nu facem rau mediului in care traim, sa fim constienti de tot ce ne inconjoara

ARTICOL SUSȚINUT DE ADI ECO SIBIU

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Victorie la șapte goluri pentru Măgura Cisnădie

EDITORIAL: Asfaltări electorale fără viziune

Cisnădia are o Policlinică nouă, modernă