spot_img
11.8 C
Sibiu
vineri, 26 aprilie, 2024
spot_img

Infrastructura județului în 2023: cinci poduri și zeci de kilometri de drumuri în reabilitare

Știri din Județ

Publicitate

 Anul 2023 se anunță unul important în îmbunătățirea calității infrastructurii rutiere a județului, Consiliul Județean Sibiu având în derulare investiții precum reabilitarea DJ 106B – A1 – Ocna Sibiului – Loamneş – Şoroştin – Ţapu (din fonduri europene) , cea a DJ141C- limită județul Alba – Broșteni – Bogatu Român – intersecție DJ107B și construcția sau reabilitarea a nu mai puțin de cinci poduri de pe drumuri județene prin Programul Național de Inbvestiții Anghel Saligny.

Toate aceste lucrări, ca și cele din 2022 , reprezintă un pas înainte în creșterea siguranței circulației rutiere. 

”Siguranța circulației crește  prin investiții.  În anul 2022 aproape 50 de kilometri din infrastructura județului au fost complet modernizați prin investiții ale Consiliului Județean Sibiu, iar reparațiile au totalizat alți 10 kilometri” – afirmă Mihai Lisan.

Investițiile menționate de directorul DPS SA sunt drumurile Agnita-Sighișoara (total 37 km, din care  21,6 km pe teritoriul județului Sibiu), Mediaș-Bârghis (24 km) și Sibiu-Cisnădie/Arhitecților (4 km), primele două finanțate din fonduri europene atrase de Consiliul Județean Sibiu, iar a treia lucrare finanțată din bugetul CJS.

”Infrastructura modernizată este cel mai important pas în siguranța circulației și unul major pentru compania noastră ca administrator de drumuri”- mai spune Lisan.

Directorul general al Societății Drumuri și Poduri SA Sibiu (DPS) , Mihai Lisan, afirmă că siguranța circulației pe drumurile județene este o prioritate continuă a companiei, o parte dintre lucrări urmând să fie îndreptate și în 2023 în această direcție.

”Întreținerea celor 950 de kilometri de drumuri județene  este o responsabilitate complexă la îndeplinirea căreia avem în vedere  în primul rând legislația în domeniu , dar și punctele de vedere ale unor parteneri instituționali precum Poliția Rutieră, primăriile din județ sau societăți specializate . De altfel și  în 2023 vom pune în aplicare, pe diferite sectoare de drum, proiecte de siguranță a circulației întocmite de specialiști, la cererea companiei noastre. Primele astfel de lucrări se vor realiza pe  20 de kilometri din DJ106 Sibiu -Agnita”- spune directorul DPS SA.

Drumuri și Poduri SA este  compania Consiliului Județean Sibiu. Anul 2022 a marcat recepția utilajelor și echipamentelor achiziționate printr-o amplă campanie de modernizare, în valoare totală de 2 milioane de euro.

”Mijloace moderne pentru infrastructură modernă”- spunea atunci președinta Consiliului Județean Sibiu, Daniela Cîmpean.

Potrivit președintei, DPS SA, în calitate de administrator al drumurilor județene, a înțeles care sunt așteptările și a elaborat un plan de reorganizare menit a satisface pretențiile sibienilor. De altfel, rezultatele Societății de Drumuri confirmă o reorganizare reușită: compania a înregistrat creșteri ale cifrei de afaceri și profitului.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

ACS Mediaș va întâlni liderul clasamentului

Floriile, sărbătoarea Regelui care vine…