spot_img
10.1 C
Sibiu
miercuri, 24 aprilie, 2024
spot_img

Activități inedite la Sibiu, chiar de Ziua Poliției Române

Știri din Județ

Publicitate

În data de 25 martie 2023 se împlinesc 201 ani de atestare documentară a instituției Poliția Română. În acest context, în perioada 23 – 25 martie, în județul Sibiu vor fi organizate activități specifice de celebrare a Zilei Poliției Române.

Polițiștii sibieni invită, cu mic cu mare, în zilele de 23 și 24 martie, în intervalul orar 10:00 – 14:00, în Piața Habermann din municipiul Sibiu, unde aceștia vă vor aștepta cu standuri expoziţionale de tehnică folosită în activitatea de poliţie, un atelier al polițiștilor Serviciului Acțiuni Speciale, demonstrații de dresaj canin și ateliere de educație rutieră, inclusiv laboratorul mobil de educație rutieră, precum și un laborator criminalistic mobil de ultimă generaţie folosit pentru realizarea unei cercetări eficiente la locul comiterii unei infracţiuni.

Copiii vor putea recapitula și pune în practică principalele reguli referitoare la circulația pietonilor cu ajutorul unei intersecții amenajate pentru aceștia la scara redusă, iar cei mai mari își vor putea verifica abilitățile necesare pentru utilizarea bicicletei și trotinetei electrice și vor aprofunda punând în practică în cadrul unui poligon regulile referitoare la circulația acestor vehicule.

Mult îndrăgiții câini polițiști vor fi și ei prezenți. Astfel că, echipe canine formate din polițist conductor și câine de serviciu din cadru Centrului Chinologic „Dr. Aurel Greblea” Sibiu vor realiza diferite exerciții de disciplină, precum și demonstrații de prindere și imobilizare a infractorilor sau de apărare împotriva unui atac.

Invitație pe două roți

Sâmbătă, 25 martie, începând cu ora 10:30, sunteți invitați la un tur cu bicicleta, cu plecare din fața sediului Inspectoratului de Poliție Județean Sibiu, pe traseul Sibiu– Rășinari – Poplaca – Orlat – Sibiel – Vale – Săliște, al cărui scop principal este acela de conștientizare a participanților la trafic asupra prezenței bicicliștilor, dar și de promovare a sportului în aer liber.

Tot sâmbătă, în intervalul orar 11:00 – 13:00, în curtea Școlii Gimnaziale Săliște, polițiștii sibieni vor desfășura activități similare celor din Piața Habermann.

Ziua Poliției Române este celebrată și de polițiștii Centrului Chinologic ”Dr. Aurel Greblea” Sibiu,instituție care, sâmbătă, 25 martie 2023, în intervalul orar 12:00 – 16:00, își deschide porțile publicului larg. În Ziua Porților Deschise, la sediul centrului, pe Calea Dumbrăvii, nr. 157 din municipiul Sibiu, vor avea loc demonstrații de dresaj canin, se va putea interacționa cu câinii polițiști și vor putea fi văzute diverse materiale, echipamente și autospeciale utilizate în dresaj și transport de câini polițiști.

Invitația la aceste evenimente este deschisă tuturor, adulți și copii, polițiștii fiind pregătiți cu activități, sfaturi si recomandări preventive adaptate în funcție de categoria de vârstă sau domeniul de interes.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

CSC Șelimbăr va juca miercuri cu FK Csikszereda