12.4 C
Sibiu
vineri, 29 martie, 2024

Parlamentar austriac în vizită la Sibiu pe problema Schengen

Știri din Județ

Nikolaus Scherak, parlamentar austriac, membru al formațiunii NEOS a făcut o vizită de lucru la Sibiu zilele acestea. El a răspuns invitației USR Sibiu de a afla opiniile românilor referitor la votul negativ de aderare la Schengen dat de Austria. Scherak a încheiat seria de întâlniri cu o dezbatere cu presa și membrii marcanți ai USR Sibiu.


„Problema nu este în Romania, ci în Ungaria. Acolo este granița externă a Schengen. Cu România în Schengen granițele ar fi mai bine securizate. Viktor Orban știm că nu are o politică europeană. Nu înțeleg de ce guvernul Austriei susține politica guvernului maghiar” a declarat Nikolaus Scherak.

Acesta a avut întâlniri cu sibienii vorbitori de germană, oameni de afaceri, doctori, membrii FDGR, profesori, ONGiști. „Pentru noi, ca liberali în Parlamentul Austriei, decizia Guvernului austriac nu are sens. Din punct de vedere economic nu înțelegem de ce a fost nevoie să jignească poporul român prin decizia luată.”

Guvernul român trebuie să facă presiune pe partenerii europeni

Scherak a spus că alături de el au mai venit și alți parlamentari austrieci și au avut întâniri la București. „Dacă ești în aceeași familie politică europeană, cum sunt partidele de la guvernare din România, trebuia să fi vorbit mai mult cu partenerii lor pe acest subiect”, a spus Scherak. Ideea sa a fost susținută și de Ruxandra Cibu Deaconu, președintele USR Sibiu: „Guvernul României ar trebui să preseze mai mult partenerii lor din UE pentru a vota pentru aderarea la Schengen.”

Adrian Echert, noul lider al organizației municipale Sibiu USR a declarat: „Noi am încercat împreună cu NEOS în Austria să promovăm importanța aderării României la Schengen. De aceea am invitat la Sibiu un parlamentar austriac pentru a vedea ce spun românii din mediul de afaceri, chiar și firme austriece prezente aici”. Scherak a mărturisit că firmele austriece prezente în România doresc aderarea rapidă a României în Schengen și fac la rândul lor lobby pe lângă guvernul Austriei.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri