spot_img
7.4 C
Sibiu
luni, 29 aprilie, 2024
spot_img

Primarul comunei Porumbacu de Jos răspunde localnicilor: “Vom schimba plăcuțele în cel mai scurt timp”

Știri din Județ

Publicitate

Zilele trecute, pe grupurile de Facebook, mai mulți localnici din Porumbacu de Jos s-au arătat nemulțumiți de decizia Primăriei de a atribui denumiri de străzi, fără o consultare publică în prealabil. “Citesc tăblițele și nu-mi plac…Cer, în mod categoric, respectarea tradiției…” – scrie unul dintre localnici. Unii dintre ei au semnalat, de altfel, și greșeli de ortografie: “Strada dintre bisericii este str. Școlii iar cealaltă este „str. BISERICI” …”

“Mi-ai fi plăcut să fie denumite cu „Ulița…..” în loc de „Strada…” așa ca să fim în totalitate în acord cu exprimarea neaoșă” – a scris un alt localnic.

Primarul comunei Porumbacu de Jos, Georgeta Poșa, a răspuns localnicilor precizând că decizia de a atribui aceste denumiri a fost luată cu mult timp înainte, de primarul de dinainte al comunei. Redăm mai jos punctul de vedere transmis pe pagina oficială de Facebook a Primăriei:

Ca urmare a informațiilor apărute în spațiul public, privind atribuirea unor denumiri de străzi și montarea în teren a plăcuțelor aferente, dorim să facem câteva precizări.

Plăcuțele au fost achiziționate în perioada 2016 – 2020, în baza unor Hotărâri de Consiliu Local (HCL), adoptate din octombrie 2015, până în mai 2018 și fiecare proiect de HCL a fost avizat de comisiile de avizare.

Conform proceselor verbale de ședință, din perioada menționată, pe marginea acestui subiect, au avut loc discuții ample între primarul de atunci al comunei, viceprimar și consilierii locali. Aceștia au decis, împreună, numele străzilor ce apar în nomenclatorul stradal.

Sursa foto: Facebook

„Vreau ca cetățenii să înțeleagă că aceste plăcuțe au fost comandate și achiziționate de fosta administrație locală iar acum au fost doar montate. Pentru că atunci nu exista transparență decizională și ședințele nu erau transmise live, cetățenii nu știu aceste lucruri. Referitor la greșelile de ortografie semnalate, vă asigurăm că le-am inventariat pe toate și vom schimba plăcuțele în cel mai scurt timp.”, spune primarul Georgeta Poșa.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Victorie la șapte goluri pentru Măgura Cisnădie

EDITORIAL: Asfaltări electorale fără viziune

Cisnădia are o Policlinică nouă, modernă