8.1 C
Sibiu
sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Primăria Săliște preferă mâncarea din Aiud

Știri din Județ

Elevii din Săliște beneficiază de pachet alimentar (masă caldă) zilnic de la o firmă din Aiud. Primăria Săliște a anunțat în 16 decembrie 2022 o licitație la care 5 firme s-au înscris. În 22 decembrie comisia a evaluat dosarele și a exclus 3 firme. Iar din cele două rămase a ales firma Georgia Catering Srl din Aiud pentru că îndeplinea cel mai bun scor.

Licitația dinainte și de după Crăciun

Când toți oamenii erau agitați cu pregătirea sărbătorilor de iarnă, la Primăria Săliște se muncea de zor. Astfel, una din licitațiile importante organizate în preajma Crăciunuluia fost pentru mâncarea copiilor de la Liceul Ioan Lupaș. Beneficiari sunt preșcolarii și școlarii. Buget alocat 1,59 milioane lei plus TVA.

Deși anunțat în 16 decembrie cu termen 21 decembrie, 5 firme au reușit să depună dosarele stufoase cerute. În 22 decembrie, comisia din Primăria Săliște a verificat dosarele. Cei care nu au îndeplinit numeroasele condiții, au fost eliminați. Doar firmele Georgia Catering Srl din Aiud și Rareș Srl îndeplineau condițiile în ochii comisiei din primărie.

Firma sibiană SIMPA SA exclusă pentru „experiență insuficientă”

Printre cei trei excluși se află și firma sibiană SIMPA SA. Poate tot subiectul trecea fără să observăm. Dar în motivația comisiei pentru excluderea firmei SIMPA SA stă scris: „experiență similară insuficientă”. Lucru ciudat, mai ales că firma SIMPA SA funcționează din 1967 și are o tradiție și o reputație foarte bună pe piață. Am cerut clarificări Primăriei Săliște pe acest subiect.

Primarul Horațiu Răcuciu ne-a răspuns „Motivul excluderii societății SIMPA SA este neprezentarea documentelor solicitate pentru servicii de catering, care să dovedească cerința solicitată de Autoritatea Contractantă”. Cerința era ca firma să fi avut „maximum” 5 contracte de catering măcar de aceeași valoare în ultimii 5 ani. Subliniem că termenul de „maximum 5 contracte” este din raportul licitației.

O simplă verificare prin sistemul național de achiziții SEAP arată că firma SIMPA SA a avut multiple contracte de catering pentru școli. Exact ca cel de la Săliște. Mai mult, în raportul comisiei din Primăria Săliște se precizează că firma SIMPA SA a depus Declarația privind experiența similară.

Extras din Raportul comisiei de licitație cu motivele excluderii firmelor participante

Câștigătorul este o firmă din Aiud

Georgia Catering Srl din Aiud a câștigat contractul și duce hrana la copiii din Săliște. Evaluarea celor două oferte rămase ca eligibile s-a făcut în 29 decembrie 2022. Firma din Aiud este controlată de Adriana Duna, o importantă femeie de afaceri din județul Alba cu multiple firme, multe în domeniul restaurantelor, dar nu numai. Firma de catering a luat ființă în 2012 și are și alte contracte câștigate pentru livrare pachete alimentare în școli, mai ales în județul Alba.

După etapa de triere a dosarelor, cele două firme rămase, conform procedurii au fost evaluate după raportul cel mai bun între calitate și preț. Prețul a reprezentat 40% și calitatea 60%. Primăria Săliște a apreciat calitatea prin prisma valorii materiei prime din costul total.

Primăria Săliște ne-a precizat că nicio firmă nu a depus contestații pe parcursul procesului sau după desemnarea câștigătorului.

FOTO principal: Imagine de pe siteul firmei Georgia Catering Srl Aiud.

Publicitate

1 COMENTARIU

  1. Bai, Blaga atat poti: titluri de can-can! Cum adica prefera? Sunt conditii de licitatie pe care trebuie sa le indeplineasca o firma sau sugerezi ca ar trebui sa fie firma din SIBIU? Raspunzi tu la control ANAP, Curte de Conturi pe achizitii ???

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Zilele Culturale Octavian Goga la Rășinari

Risc de avalanșe în Munții Făgăraș