spot_img
9.6 C
Sibiu
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
spot_img

Banca pentru Alimente Cluj premiază eroii comunității și ambasadorii din parteneriatele sale, la evenimentul Gala Recunoștinței

Știri din Județ

Publicitate

42 de organizații non-profit au fost premiate de Banca pentru Alimente Cluj pentru impactul lor în distribuirea alimentelor către cei în nevoie.


“Gala Recunoștinței” a avut loc în data de 30 martie 2023, între orele 16 și 19, la Restaurantul Sarea-n Bucate din Turda, și a reunit reprezentanți ai organizațiilor non-profit din regiunea în care acționează Banca Pentru Alimente Cluj, respectiv din județele Cluj, Sibiu, Bistrița-Năsăud și Alba.


Scopul evenimentului a fost acela de a le mulțumi pentru contribuția lor valoroasă la eforturile de a combate risipa alimentară și sărăcia. Au fost acordate diplome de „Eroi ai comunității” către organizațiile non-profit și s-au celebrat și “Ambasadorii Băncii pentru Alimente” – persoanele care
au depus eforturi semnificative pentru a ajuta în creșterea impactului.


„Am fost foarte bucuroși să putem premia organizațiile non-profit și persoanele fizice care au contribuit la activitatea noastră și au ajutat la distribuirea alimentelor către cei în nevoie. Fără acești parteneri și susținători, nu am fi putut avea un asemenea impact în lupta împotriva risipei și a sărăciei.”, a declarat Andreea Bobiș, vicepreședinte executiv la Banca pentru Alimente Cluj.


Din 2018 de la înființarea Băncii Pentru Alimente Cluj, asociația a adunat în total 194 de organizații non-profit beneficiare.
Evenimentul a fost organizat în parteneriat cu Crama La Salina, Termene.ro, partener fondator Lidl Romania, parteneri strategici Metro Romania, Kaufland Romania, parteneri finanțatori Penny, Yardi, Auchan, Asociația Suedia, Taste of Asia, cu sprijinul Federației Băncilor Pentru Alimente din România și federația Europeană a Băncilor Pentru Alimente.


Despre Banca pentru Alimente Cluj

Începând de la înființarea din 2018 , Banca pentru Alimente Cluj colectează surplusul de alimente de la agenți economici pentru distribuție gratuită către ONG-uri ce au în grijă persoane defavorizate, în risc de sărăcie și excluziune socială.

În prezent acoperă 4 județe din zona de vest a țării: Cluj, Alba,
Sibiu și Bistrița-Năsăud. Scopul asociației este atât reducerea risipei de hrană din lanțul valoric al hranei, cât și ameliorarea sărăciei în județele în care acționează.


De la constituire până în prezent, Banca pentru Alimente Cluj a salvat de la risipă 2.096 tone de hrană, majoritatea de la depozite sau producători. În 2022, a salvat 1.128 tone de alimente și a distribuit echivalentul a peste 2 milioane de porții de mâncare către 111 organizații non-guvernamentale.


Pentru mai multe informații despre Banca Pentru Alimente Cluj și activitatea acestora puteți accesa:
Facebook: @BancaPentruAlimenteCluj
Instagram: @bancapentrualimentecluj
TikTok: @bancapentrualimentecluj
LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/banca-regionala-pentru-alimente-cluj
Website: https://cluj.bancapentrualimente.ro

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

ACS Mediaș va întâlni liderul clasamentului