11.1 C
Sibiu
vineri, 19 aprilie, 2024

Două evenimente importante pentru combaterea traficului de droguri, sprijinite de USR, prin participarea activă în ATOP (C.P)

Știri din Județ

Filiala Județeană USR Sibiu a transmis către mass-media următorul comunicat de presă:


Riscul expunerii la consumul de droguri pentru copiii și tinerii din Sibiu a crescut tot mai mult în ultimii ani, iar măsurile pe care autoritățile le-au luat sunt insuficiente, deși nu au fost puține. Asistăm tot mai mult la o transformare a traficului cu substanțe interzise dintr-unul marginal într-o problemă severă a societății. Din acest motiv, orice gest, orice măsură și orice leu cheltuit pentru a opri accesul copiilor la această amenințare majoră pentru viața lor este mai mult decât justificat.

După succesul conferinței „Da vieții, fără droguri”, organizată de Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Sibiu cu sprijinul Autorității Teritoriale de Ordine Publică, a Inspectoratului Scolar Județean si a altor institutii cu rol in prevenirea si tratarea consumului de droguri, Consiliul Județean a decis să susțină un eveniment similar în Mediaș, care să atragă atenția oamenilor, părinților, celor implicați în educația și administrarea vieții publice a orașului, asupra pericolului pe care îl reprezintă consumul de droguri în rândul tinerilor. Un al doilea eveniment desfășurat în Sibiu, de data aceasta dedicat în special copiilor și familiilor lor, va fi de asemenea încă un punct fierbinte pe harta prevenirii consumului de droguri din județul Sibiu. La ambele evenimente, așa cum s-a petrecut în luna ianuarie, vor fi prezenți în primul rând specialiști din Poliția Sibiu, din compartimentul de prevenire, dar și nume importante din justiție, psihologi, medici, părinți și profesori.

„Sunt mamă și mă tem așa cum se tem alte mii și zeci de mii de mame din Sibiu de amenințarea drogurilor, pentru că au ajuns să facă parte tot mai mult din viața invizibilă a orașului, să se apropie tot mai mult de cei mici, au ajuns să distrugă vieți și familii, în ciuda eforturilor noastre tot mai mari de a le opri. Vreau să sprijinim cât putem nu doar Poliția, serviciile de prevenire, dar și psihologii, psihiatrii, pe cei care știu cel mai bine cum putem să abordăm această problemă gravă a societății și cum putem să-i ajutăm pe cei care i-au căzut victime. Am decis ca, și de această dată, noi, reprezentanții Consiliului Județean și eu, ca reprezentant al USR, să ajutăm cât de mult putem atât organizarea, cât și finanțarea evenimentului din Mediaș, pentru a putea să-l pregătim cât mai bine, cu promisiunea că vom reveni și după aceste evenimente cu idei și evenimente noi, cât mai utile. Mulțumesc colegilor consilieri care au aprobat finanțarea acestor evenimente extrem de importante, sper să-i putem ajuta pe colegii din Poliție cât mai mult”, a declarat Ruxandra Cibu Deaconu, președinte USR Sibiu și membru al Autorității Teritoriale de Ordine Publică din cadrul CJ Sibiu.

Evenimentul are un scop foarte clar: realizarea unei informări cât mai solide a părinților și a altor persoane interesate de modul în care ne putem lupta cu acest flagel social, medierea schimbului de informații între specialiștii cu preocupări în domeniul combaterii traficului de droguri, în special cu implicații în zona școlară și educațională, depistarea de metode, căi și canale prin care putem preveni, interveni, inclusiv legislativ dacă va fi nevoie, pentru a diminua cât mai mult impactul asupra copiilor și tinerilor a consumului de stupefiante.

USR a propus în repetate rânduri consolidarea unor politici guvernamentale cu măsuri cât mai moderne, eficiente în combaterea traficului de droguri, care să poată fi măsurate și îmbunătățite permanent, în așa fel încât să putem împiedica accesul copiilor la droguri și în același timp să putem frâna cât mai mult rețelele de traficanți. Așa cum susțin tot mai mulți specialiști, psihologi și medici, este cel puțin la fel de important să investim în prevenire și în educarea copiilor, pe cât este de esențială activitatea specifică poliției, de prindere și oprire a traficanților.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri