8 C
Sibiu
joi, 18 aprilie, 2024

Banca pentru Alimente a început colecta de Paște în magazinele Lidl din Sibiu

Știri din Județ

Sibienii care doresc să sprijine programul non-profit Banca pentru Alimente o pot face de astăzi până în 24 aprilie 2023 prin achiziţia de produse neperisabile din magazinele Lidl din Sibiu. Clienții Lidl vor putea achiziționa alimente care vor ajunge apoi la ONG-urile beneficiare ale Băncii pentru Alimente din judeţul Sibiu, adică ONG-uri locale care oferă servicii de asistență copiilor și tinerilor nevoiași, persoanelor cu dizabilități, vârstnicilor aflați în sărăcie, familiilor defavorizate etc.

Programul se desfăşoară în toată ţara sub patronajul Lidl şi Banca pentru Alimente Cluj.

Alimentele sunt colectate în cutiile special amenajate la ieșirile din magazinele Lidl participante, urmând să fie preluate de Băncile pentru Alimente din regiune și distribuite către cei care au mai multă nevoie.

Produsele ce pot fi donate

Produsele care pot fi donate de către clienți sunt semnalizate la raft și fac parte din categorii neperisabile, care nu necesită o temperatură specială de păstrare, precum: alimente de bază (ulei, făină, zahăr, orez, ingrediente de copt), conserve de legume, conserve de carne, conserve de fructe, paste făinoase, sosuri, lapte UHT (care se păstrează la temperatura camerei), produse de patiserie ambalate, biscuiți, cafea, ceai, dulceață și gemuri. Clienții pot dona aceste produse în cutiile special amenajate la ieșirile din magazinele Lidl participante la program, urmând ca alimentele să fie preluate de Băncile pentru Alimente din regiune.

În România, aproximativ 5 milioane de români trăiesc în pragul sărăciei. Pentru a contribui activ la reducerea risipei alimentare și la combaterea sărăciei din țară, Lidl a sprijinit înființarea primei rețele de Bănci pentru alimente din România, care funcționează după modelul Federației Europene a Băncilor pentru Alimente (FEBA).

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri