spot_img
8 C
Sibiu
joi, 25 aprilie, 2024
spot_img

Romii au serbat ziua lor internațională la Sibiu în frunte cu Dorin Cioabă

Știri din Județ

Publicitate

Regele internațional al romilor, Dorin Cioabă a organizat la Sibiu, astăzi, un marș și momente artistice în cinstea Zilei Internaționale a Romilor. Evenimentul a avut loc la prânz în Parcul Sub Arini.


Sub atenta supraveghere a Jandarmeriei și Poliției Locale, romii au pornit de la bazinul Olimpia spre cupola din centrul Parcului Sub Arini. Vremea rea a făcut ca numărul lor să fie mic, aproximativ 50 de persoane. Femeile din comunitatea roma s-au remarcat prin costumele tradiționale, asortate cu lanțuri de aur și elemente vestimentare de firme de renume internațional.

Dorin Cioabă a declarat: „La mulți ani de ziua noastră, a romilor! Ne bucurăm să serbăm această zi, în natură, aici în Parcul Sub Arini, așa cum ne place nouă”

Flori pentru romii uciși în Holocaust

La podul de peste pârâul Trinkbach romii s-au oprit pentru un moment de reculegere în amintirea celor omorâți în timpul Holocaustului și nu numai. Au aruncat flori în râu. „Florile se aruncă în ape, pentru că toate apele se unesc” a explicat Dorin Cioabă tradiția. Aceste flori sunt pentru toți romi morți.

„Dragii mei romi din întreaga lume este Ziua noastră Internațională și ne bucurăm că o sărbătorim și la Sibiu. Au loc evenimente astăzi la toate filialele noastre din lume. Este ziua când romii au adoptat acest steag. Noi nu vrem să-i uităm pe cei care au murit în Holocaust. Cei care sunt martirii noștri” a spus Dorin Cioabă.

Muzicanți de la Asociația Elijah

Evenimentul a continuat la cupola din parc, unde instrumentiști și cântăreți de la Asociația Elijah din Nocrich au interpretat mai multe melodii tradiționale și moderne romani. Copiii de la Elijah provin din comunitățile rome de pe Valea Hârtibaciului și asociația are programe speciale pentru ei de a-i învăța tradițiile roma prin muzică și dans. La spectacol s-au alăturat câteva fete din comunitatea roma care au dansat pe muzica romani.

Deși a fost operat de urgență cu o zi înainte, Dorin Cioabă a condus întreg evenimentul.

GALERIE FOTO:

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Muzeul ASTRA trece la programul de vară

Cum să tratezi eficient arsurile solare?

Greseli de evitat in alegerea unei rochii de ocazie

EDITORIAL: Elevii sibieni olimpici și viitorul lor