5.1 C
Sibiu
vineri, 19 aprilie, 2024

Ansamblul „Ceata Junilor” – promotor al Sibiului și al tradițiilor românești în Cipru

Știri din Județ

Artiștii Ansamblului folcloric „Ceata Junilor” duc tradițiile județului Sibiu în Cipru, prin intermediul proiectului Schimb intercultural al tinerilor din Sibiu și Cipru, o acţiune cofinanţată de Consiliul Judeţean Sibiu.

În perioada 14-21 aprilie 2023, Ansamblul folcloric „Ceata Junilor” participă la Schimbul intercultural al tinerilor din Sibiu și Cipru. În prima etapă a proiectului, sibienii vor avea prilejul să descopere cultura cipriotă și să aprofundeze valorile europene în cadrul a patru tipuri de evenimente, găzduite de Cipru: ateliere de dans, spectacole folclorice, seri interculturale și un workshop de management cultural. Mai mult, partenerii ciprioți vor avea parte de incursiuni în cultura română prin intermediul cântecelor și dansurilor, al obiceiurilor specifice județului Sibiu, pe care Ceata Junilor le va prezenta în cadrul proiectului.

Acest schimb internațional este conceput ca un produs cultural și educațional complex, menit să evidențieze necesitatea dialogului european, sub semnul patrimoniului. Prin complexitatea sa, proiectul își propune să contribuie la promovarea la nivel internațional a Sibiului și să consolideze relațiile tinerilor artiști sibieni cu tineri dintr-un alt stat european.

Proiectul Schimb intercultural al tinerilor din Sibiu și Cipru este o acțiune cofinanțată de Consiliul Judeţean Sibiu prin Agenda pentru cultură și dezvoltarea comunității în Judeţul Sibiu.

Acțiune cofinanţată de Consiliul Judeţean Sibiu.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri